Wat komen we eigenlijk doen op de aarde?

Wat kunnen we eigenlijk doen op de aarde?Wat komen we eigenlijk doen op de aarde? Wel eens bij stil gestaan wat je hier komt doen, waarom jij hier rondloopt, of dat een speciale betekenis heeft. Jazeker, ieder mens heeft hier iets te brengen. Wat breng jij!

Wat ieder mens zo bijzonder maakt, is dat ieder mens anders en uniek is. Daarbij is er een universele wet, liefde. Wat jij hier komt doen, is liefde verspreiden. Net als alle andere mensen en levende wezens om je heen.

Om die reden is liefde een van de meest besproken woorden. Liefde te omschrijven, te bevatten, op de juiste manier in te vullen, het is een levenstaak. Ieder mens heeft als taak de liefde liefdevol in te vullen.

We beginnen vaak eerst liefde in te vullen voor anderen. Dat is ons voorbeeld, het lijkt wel een universele wet. Een wet waarbij we eerst anderen onderdompelen in onze liefde, om daarna aan de slag te gaan met onszelf liefde te geven.

We hebben als mens eerst weerstand om van onszelf te houden, we ervaren het als egoĆÆstisch zijn, anderen te kort doen. We leren dat we onvoorwaardelijk van anderen moeten houden en onvoorwaardelijk voor anderen klaar moeten staan. We nemen dat heel letterlijk. Zo letterlijk dat eigenliefde eerst compleet in het gedrang komt bij velen.

Wat we komen doen op aarde, is liefde uitdragen, rondstrooien, weggeven, zorgen dat iedereen het goed heeft. Zorgen dat de boodschap wordt doorgegeven. Dat er maar een ding is waar het leven omdraait en dat is liefde.

Wat er bij jou op individuele basis plaatsvindt, vindt exact hetzelfde op een veel groter niveau plaats. Jij geeft eerst al je liefde weg om vervolgens eigenliefde toe te kunnen en durven laten. Het loslaten van het stigma dat je niet belangrijk bent, niet meetelt.

Op grote niveau zie je dat ook terug. De mens die eerst de mens onderdrukte, komen we al aardig van terug. De mens die zich bewust wordt dat alles wat leeft liefde is en als zodanig dient te worden behandeld. Met respect voor het leven.

Waar vroeger er sprake was van slavernij, schamen we ons daar nu dood voor. Waar vroeger huidskleur bepalend was voor succes, streven we nu naar gelijkheid en gelijkwaardigheid. De pitspoezen die mannen hartelijk verwelkomde in sexy kleding, bij de Tour de France, bij een grote auto happening, heerst tegenwoordig steeds meer een taboe op. Waar vroeger vrouwen onderdanig werden behandeld, komen we daar steeds meer van terug. Vrouwen zijn net zo belangrijk en hebben ook recht op liefde. Dieren hebben recht op liefde. Het doel waarom jij hier op aarde bent, is liefde komen brengen op jouw unieke en eigenwijze manier.

In jou zit een ongelooflijke kracht, de kracht om te leven en tegelijkertijd liefde te geven. We komen er alleen steeds meer achter dat liefde geven alleen kan als we onszelf ook liefde geven. Er is nu een hele mooie kentering gaande.

Alles moet kunnen op gebied van de liefde, geen restricties, vrijheid willen we voelen. Voel je ook vrij liefde te verspreiden, alleen doe het niet en nooit meer ten koste van jezelf. Dat is het principe van liefde.

Liefde heeft alles lief, ook jou. Liefde ziet jou als een uniek en bijzonder persoon. Zodra jij dat zelf ook gaat zien, word je liefde en kun je liefde op de juiste manier doorgeven aan alles wat leeft.

Medium Clarisa
Top Paragnosten