Wat kunnen we in feite vasthouden

Wat kunnen we in feite vasthoudenWat kunnen we in feite vasthouden. Allemaal hebben we moeite met loslaten. We houden schijnbaar het liefst alles vast wat we in ons leven vergaren. Dat kan van alles zijn, van een versleten kledingstuk, tot een huis wat je niet meer kunt betalen. Een partner die niet goed voor je is.

We gaan aan de slag dan om ons in allerlei bochten te wringen om maar vast te blijven houden aan. Iets in ons zegt, is van mij, blijft van mij. Kijk maar naar twee kleine spelende kinderen. De een speelt met een stuk speelgoed, de ander wilt er ook mee spelen en pakt het af. De ander in tranen.

Van jongs af aan, zijn we dus al bezig met alles vast te willen houden, schijnbaar is er in ons die drang om dat te doen. Ook wordt het vasthouden en vergaren en bezitten, gestimuleerd. Doe goed je best op school, dan kun je later iets worden. Als je goed luistert, dan krijg je een beloning. De onderliggende boodschappen die hieronder zitten, zijn legio.

Je zegt tegen je kinderen, alleen als je kennis vergaart, let op hiermee wordt bedoeld, bezit, ben je iemand. Je zegt er ook mee, als je kennis vergaart, verdien je veel geld en kun je meer bezitten. Onderhuids worden we dus allemaal de hoek ingedrukt om maar vast te blijven houden, omdat we denken dat het belangrijk is.

Maar wat kunnen we in feite vasthouden, als je er heel goed over nadenkt, waarbij je jezelf ook de vraag kunt stellen, wat heb ik er allemaal aan? Je hebt niets aan alles willen vasthouden, helemaal niets. Zeker niet als het je ongezond maakt, als bijvoorbeeld een relatie waar je partner je niet biedt wat je nodig hebt. Dat willen blijven vasthouden, zegt ook iets over jezelf.

Je komt er vanzelf een keer achter, als iets je bruut wordt ontnomen. Dan wil je uit alle macht het terug, je bezit is weg. We kunnen dan vechten als een leeuw het weer koste wat kost terug te krijgen. En dat vechten is verkeerd. Dan begrijp je iets nog niet helemaal goed wat het leven voor ons in petto heeft.

Dat vechten doet een mens om maar vooral niet geconfronteerd te hoeven worden met zichzelf. Het leven zie je dan als iets wat van bezit afhangt. Je status hangt er ook vanaf. Gezien en gehoord willen worden, negerend wat de stem diep in jou zegt. Die heb je weggemoffeld. Die wil je niet horen, daar zit een muur voor.

Zolang de mens bezig is met vasthouden, is de mens diep ongelukkig en zal een leven hebben waarin het universum het vuurtje van de ellende en de drama hard zal opstoken. Dit zien, in de gaten hebben, nee, want we begrijpen er nog helemaal niets van, hoe het leven echt geleefd moet worden.

Daar kom je wel achter, want verlies van een auto die in de prak is gereden, een versleten spijkerbroek eindelijk wegdoen, zijn kleine zaken. Doen wel pijn, maar er zijn andere verliezen, die er pas echt inhakken. Zodra de grote zaken gaan spelen, als een scheiding, verlies van vermogen, dan worden de klappen harder. Maar het gevecht het vast te blijven houden ook. Jaren kunnen mensen zicht vastbijten en als een pitbull bezig zijn om terug te krijgen of te behouden wat ze hebben. Denk maar aan de verdeling van het geld na een scheiding.

Je krijgt ze als medium ook aan de telefoon op Top-Paragnosten, ze vertellen honderduit wat er allemaal is gebeurd en nog speelt en ze willen weten of ze krijgen waar ze zelf van vinden waar ze recht op hebben. Ze gaan krijgen wat ze nodig hebben.

Ze gaan eigenliefde krijgen, maar ja, dat is niet waar ze naar op zoek zijn, ze willen terug wat hun ontnomen is. Snappen ze de boodschap niet, bam een hardere klap, die dan vaak met de gezondheid te maken heeft. Je komt stil te staan, je moet het nu wel uit handen geven en loslaten en hopen als medium dat ze deze boodschap wel begrijpen. Sommigen wel, sommigen niet helaas. We hebben namelijk niets om vast te houden. Het enige waar we ons aan vast kunnen houden, is onszelf. Daar weegt helemaal niets tegenop.

Maar ga dat iemand maar eens wijsmaken. Zolang diegene er niet voor openstaat, zal die in gevecht met zichzelf blijven. Pas als het gevecht stopt, en met veel mokken zich moeten overgeven aan de goden, dan maken ze het ego een kop kleiner en gaat het universum voor hun op de juiste manier aan de slag.

Medium Clarisa
Top-Paragnosten