Wat laat jij jezelf zien

Wat laat jij aan jezelf zienWat laat jij aan jezelf zien. Altijd maar bezig aan anderen te laten zien, wat je kunt, wie je bent en dat gaat de hele dag door. Alles is naar buiten gericht. Niets naar binnen, geen idee dat dat er ook is, dat dat bestaat. Kan je vertellen, je bestaat hoor en je hebt bestaansrecht, maar dat moet je dat recht wel willen en durven claimen.

En dat bereik je niet door overdreven je best te doen, alles voor de buitenwereld te doen, jezelf van je mooiste buitenkant te laten zien. Dat doen de meesten en ze vallen allemaal door de mand, allemaal stuk voor stuk, komen ze zichzelf snoeihard in het leven tegen. Sommigen wel twee keer, die zijn erg hardleers en moeten nog door een dieper dal, om erachter te komen wat nou het allerbelangrijkste in het leven is.

De plaatjes die we nu bijna allemaal neerzetten, is schone schijn. De buitenwereld lekker maken, anderen doen geloven dat het fantastisch met ons gaat en dat ons leven een aaneenschakeling is van vrolijkheid en geluk.

Als dat zo is, als dat echt waar zou zijn, waarom barst het dan van de hulpverlenende instanties, waarom kiezen mensen ervoor zich van hun leven te beroven. Waarom zitten er dan zoveel mensen in de schuldsanering, of zijn overspannen of hebben een burn out! Leg het mij als medium maar uit.

Realistisch zijn, dan liegen de cijfers niet, maar een medium werkt niet met cijfers, die werkt met helderziend en helderwetendheid, die heeft al lang gezien dat er binnenkort cijfers gepresenteerd gaan worden, waar we eindelijk eens een keer van gaan schrikken en we met zijn allen wakker worden.

Schone schijn ophouden is jezelf voor de gek houden, en dat kan zomaar 50 jaar van jouw kostbare tijd hier op aarde zijn. Je hebt dan nog steeds niet jezelf laten zien, niet aan anderen en ook niet aan jezelf. Je verstopt je, onbewust hoor, net zo als al die anderen.

Totdat je iets overkomt, de liefde grijpt in. Dan voel jij pijn, heel veel pijn, waarbij verdriet en teleurstelling bij om de hoek komt kijken. Maar ook gekwetstheid, dit had je nooit verwacht en zeker niet van diegene die jou dit aandoet.

Als de liefde van jou en de ander oprecht, zuiver en eerlijk was geweest, had de liefde niet hoeven ingrijpen. Als je jezelf had gepresenteerd zoals je daadwerkelijk bent, was dit je niet zo overkomen en zou je bij het verlies van de ander geen pijn voelen. Liefde zelf namelijk doet geen pijn.

Je hebt jezelf niet aan jezelf laten zien. Je hebt niet geleefd vanuit je eigen kern, je hebt geleefd zoals de meesten. Allemaal aan de buitenwereld laten zien wat we kunnen, in onze mars hebben en niet aan onszelf laten zien wie we daadwerkelijk zijn.

Verloochend, bedrogen voel je je door die ander, maar de grote zoektocht is gestart. Je ziel gaan voelen, naar binnen keren, je afkeren van wat je de buitenwereld wilt laten zien en doen geloven. Inkeren en liefde voor jezelf gaan voelen en van daaruit handelen. Daar in gaan geloven. De zoektocht duurt net zo lang als jij nodig hebt.

Zo lang je anderen de schuld blijft geven, emoties als boosheid en teleurstelling vast blijft houden, je niet bij de vergeving voor jezelf kunt komen, blijft liefde je tarten en pijn doen.

Vandaag een heel mooi gesprek op de spirituele hulplijn Top Paragnosten, met een vrouw die het bovenstaande begreep en tranen vloeiden. Eerst tranen van verdriet, daarna van geluk en blijdschap en vergeving. Ze keerde naar binnen, zag wat er toen voor een gevoel naar boven kwam en dat wilde ze nooit meer kwijt. Daar doe je het voor als medium of paragnost.

Medium Clarisa