Zelf kristalwater maker

Zelf kristalwater makenZelf kristalwater maken. Kristalwater voor mens en dier. Voor de liefhebbers van kristallen, die ook graag op een creatieve manier kristalwater maken, volgen enkele voorbeelden en tips om ermee aan de slag te gaan.

Wat je nodig hebt is een onafgesloten fles van doorzichtig glas met zuiver bronwater. Je voegt er een gekleurd kristal aan toe, laat de fles van zonsopgang tot zonsondergang buiten staan. Je sluit de fles af met een dop of kurk.

Heel simpel, niet?

Enkele kristallen die heel goed zijn om zelf kristalwater van te maken zijn:
Agaat: in al zijn vormen en diversiteit aan kleuren. Kies maar zelf intuïtief de kleur die jou op dit moment aantrekt. Agaat brengt balans en geruststelling in tijden van crisis en onrust. Bandagaat is heel goed voor dieren, mosagaat voor planten en blauwe wolkagaat voor zachte, eerlijke communicatie.
Zet op je werkplek een schaaltje met agaten in water weg, zodat je regelmatig je gezicht en handen kun besprenkelen met het water. Het werkt beschermend tegen allerlei verontreinigingen.

Citrien vergroot je zelfvertrouwen en optimisme, als je dit kristal van zonsopgang tot zonsondergang oplaadt. In principe is de beste tijd om citrienwater te maken op de langste dag van het jaar ( 21 juni op het noordelijk halfrond, 21 december op het zuidelijk halfrond). Hierbij zou ik willen meegeven, is om puur op je gevoel af te gaan.

Sodaliet heeft een sterk kalmerende werking, vooral als je last hebt van onbestemde angsten of paniekaanvallen, en ook als je bestemde angsten hebt zoals vliegangst.

Turkoois is vooral beschermend voor dieren, dus je kunt het kristalwater gerust toevoegen aan het drinkbakje van je dier. Het werkt vooral preventief tegen ziekte of weglopen van het dier. Voor jezelf werkt het kristalwater beschermend.

Jade zou voor een lang en gezond leven zorgen, volgens de traditie van het Verre Oosten. Jade zou ook de kwaliteit van de gezondheid verbeteren bij mens en dier. Toegevoegd aan het gietwater revitaliseert het planten. Jadekristalwater is ook goed voor tieners die met een identiteitscrisis te maken hebben. Ook hormonale disbalans kan voor een herschikking zorgen. Het kalmeert daarnaast angsten en voorkomt overreacties op provocaties.

Uiteraard zijn er nog veel meer kristallen waar je heerlijk zelf kristalwater van kunt creëren.

Kristalhelder groet
Mieke Box 49