Zoveel Liefde

Zoveel liefde te geven maar het wordt niet ontvangenZoveel liefde te geven maar het wordt niet ontvangen

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat jij heel veel liefde te geven hebt, maar anderen het niet kunnen ontvangen. Dat het helemaal niet aan jou hoeft te liggen dat relaties, vriendschappen of andere contacten niet succesvol zijn, maar juist aan die anderen liggen.

Als jij veel liefde in je hebt, dan wil je dat geven, je wilt het delen. Dan zul je wel mensen in je leven moeten hebben die het kunnen ontvangen. Laat dat voor sommigen heel moeilijk zijn. Liefde kun je alleen maar ontvangen, als je het jezelf gunt.

Als je het jezelf niet gunt, omdat er angst is dat je het ook weer krijt kunt raken, kun jij langs alle kanten proberen het de ander te willen geven, het gaat je niet lukken. Veel mensen zijn heel streng voor zichzelf, die moeten van zichzelf hun best doen, ze moeten zorgen dat ze aan het werk blijven. Ze hebben niet in de gaten dat dit liefde ontvangen tegenwerkt.

Liefde ontvangen is namelijk een kunst op zich. Stel je voor, je moeder, ze wil dat jij goed terecht komt, dat het je aan niets ontbreekt. Daarom werkt ze heel hard, zowel thuis als op haar werk. Ze zorgt voor je ontbijt, een goedgevulde broodtrommel. Ze vraagt aan je hoe het op school is geweest, ondertussen al druk in de weer met het avondeten. Je zegt, goed hoor. Veder vraagt ze niet door. Ze hoort namelijk maar half. En als jij zegt dat het goed is, is het voor haar klaar.

Je vraagt aan haar of je misschien kunt helpen, nee hoor, ik doe het wel zelf. Daarmee geeft ze eigenlijk al aan, ik kan maar moeilijk liefde ontvangen. Ik geef niets uit handen, als ik het zelf doe, weet ik dat het goed is gedaan. Ze zal ook nooit iemand nemen om het huis schoon te maken. Dat kan niet, dat is ook ontvangen. Maar ook loslaten. Ze heeft een bepaald beeld bij het leven en dat is geven. Altijd maar geven.

Dan zou je zeggen, dan geeft ze toch ook liefde? Ja, zo zien we het inderdaad vaak, maar dit is geen liefde geven, dit is zorgen voor. Liefde geven, is jou toelaten iets voor haar te mogen doen. Maar dat laat ze niet toe. Niet door jou, haar eigen kind, haar partner, of wie dan ook. Daar sta jij als kind, die heel graag liefde wil geven. Maar je hebt te maken met iemand die het niet kan ontvangen. Dan kun je het ook niet geven.

Op volwassen leeftijd gaat je dit voor de voeten lopen. Zovelen die moeite hebben met liefde te ontvangen, dat je heel goed moet kijken, voordat je met iemand in zee gaat, of die wel kan ontvangen. Of die alles zelf wil doen, of jou ook de ruimte biedt. Daarnaast heb jij inmiddels onbewust allerlei frustraties opgebouwd, niet wetende dat je bezig bent liefde weg te willen geven aan iedereen, hopende dat er ooit eens iemand zegt, wat fijn dat je mij helpt, dat je voor mij klaarstaat. Die zijn er wel, maar met een verkeerde intentie. Ze gebruiken jouw liefde om zichzelf mee te voeden.

Jij loopt er op leeg, ze kunnen liefde niet ontvangen, zoals het zou moeten zijn. Jij geeft, en krijgt er niets voor terug. Dit blijft zich net zo lang herhalen, totdat jij beseft. Wacht eens even, ik geef aan mensen die geen liefde kunnen ontvangen. Daar moet ik mee ophouden.

Niet omdat je zo nodig iets terug er voor moet krijgen. Daar gaat het je niet om. Je ziet dat zij boos worden als je ze iets geeft. Je ziet dat ze het afwijzen als je iets voor ze wilt doen. Je staat voor een muur, en jij ziet de ander zijn ziel wel, maar die heeft die persoon zelf nog nooit gezien. Die wijst hij of zij af. Met gevolg, alles zelf willen doen, en alleen iets nemen als ze het zelf niet kunnen oplossen. Daar ben jij dan goed voor.

Geef de moed niet op, er loopt iemand rond die jou liefde wel kan ontvangen. Praat hier maar eens over met een paragnost of een medium, een coach of counselor op Top-Paragnosten, die zullen je vertellen dat liefde geven aan mensen die niet kunnen ontvangen, jou nooit gelukkig zal gaan maken. Dat er een andere weg is en die vertellen ze je graag.

Medium Clarisa