Alles wat je hart begeert, maar de relatie in de slob

relatie in de slobAlles wat je hart begeert, maar de relatie in de slob. Hard gewerkt, alles op de rit. Een heerlijk huis, geen geldzorgen, een paar fijne kids, die lekker gaan in hun leven. Regelmatig een weekendje weg, een stel goede vrienden om jullie heen, maar praat niet over de relatie.

Dat is domweg gewoon in een vreselijke slob geraakt. Sex is er niet meer bij, ook geen gesprekken, tijdens een etentje staren voor ons uit, alsof we niets meer met elkaar te delen hebben. Soms denk ik wel eens, ik ga op zoek naar andere partner.

Of een keer lekker vreemdgaan. Wil me weer man voelen, of vrouw, niet als ene broer of zus leven. Er ontbreekt iets. We krijgen tegenwoordig als spiritueel hulpverleners van To-Paragnosten meer mensen die hier mee worstelen.

En dan op een spirituele hulplijn uitkomen. Niet zo gek, 24 uur per dag beschikbaar en in feite ben je ook ergens naar op zoek. Naar een bepaalde diepgang en die vind je in het spirituele. Wat staat voor persoonlijke groei.

Dat een relatie in de slob raakt, heeft te maken dat we gefocust zijn op alles waarvan we denken het te moeten bezitten. Te weinig meekrijgen wat echt belangrijk in het leven is, merkt een medium van Top-Paragnosten op.

Aan een relatie moet je samen werken, elke dag. Dat werken is net zo belangrijk, eigenlijk nog belangrijker dan dat je tijd moeite en energie in je werkrelatie steekt. Het is een vlam die moet blijven branden.

Hoe komt het dat we dit vergeten? Als eerste, we leren niets over de liefde en hoe een relatie in te vullen. We leven met het idee dat als we elkaar leuk vinden en samen gaan leven, dat we klaar zijn. Maar dat is natuurlijk niet zo.

Bouwen aan een relatie wordt nog steeds gezien, als huisje, boompje, beestje. Dat dit er voor gaat zorgen dat de relatie in de slob raakt, kun je donder op zeggen. Met andere woorden, hoe zorg je er voor dat de vlam in de relatie blijft branden?

Blijf elkaar triggeren, verrassen, tijd voor elkaar te nemen, de lakens te delen, gesprekken te voeren. Stel elkaar regelmatig een aantal vragen. Als, heb jij irritaties bij mij, waar ik mij niet bewust van ben. Word je blij van dingen die ik doe, waar ik mij niet bewust van ben.

Hiermee “dwing” jezelf en elkaar om met elkaar in verbinding te blijven, in gesprek te blijven, naar elkaar te uiten. Ga ook andere dingen als belangrijk zien, naast het traditionele bouwen aan een relatie.

Als communicatie. Het is zo ongelooflijk belangrijk om dit samen te doen. Niet alleen als het uit de hand loopt. Irritaties heel hoog zitten. Vul ook niet voor elkaar in. Wees een open boek. Liefde laat je zien als een houding naar elkaar, geeft een spiritueel hulpverlener van Top-Paragnosten aan.

Je moet van elkaar het vertrouwen blijven voelen, daardoor blijf je met elkaar delen. Liefde is namelijk delen, niet geven. Blijf ook vooral je eigen leven leven, is een goede tip van een spiritueel consulent.

Heb je elkaar iets te vertellen en raak je jezelf niet kwijt in de relatie, wat er ook voor zorgt dat deze in een slob geraakt.