Als het contact ineens wordt stopgezet

Als het contact ineens wordt stopgezet tijdens het datenAls het contact ineens wordt stopgezet tijdens het daten. Je zult de eerste niet zijn die een leuke partner heeft ontmoet, jullie al een paar keer hebben gedatet, er nog contact over en weer is en ineens is het stil aan de andere kant. Hebt begrijpen hiervan, blijft lastig, voor iedereen.

Het contact wat zo ongelofelijk leuk begon en waar geen smet op zat, het is weg. Zomaar van de ene op de andere dag. Je wacht, geduldig, nou ja, eigenlijk meer zeer ongeduldig en je hoopt maar dat de ander weer iets van zich zal gaan laten horen. Ga ik nog wel of niets iets sturen, je komt er niet uit. Je zoekt hulp bij een medium, die aangeeft. Geef het gewoon even de tijd, je gaat wel weer iets horen.

Maar het patroon in het contact is veranderd. Je wilt weten wat er aan de hand is. Waarom je niets meer hoort. Of het aan jou ligt, of er een ander is. Als je maar iets hoort, want deze stilte maakt je gek.

Het gebeurt en best vaak, dat na een paar dates je van de ander nooit en te nimmer iets hoort. Het zal je bijblijven, je zal voorzichtiger worden in je de volgende keer openstellen. Je vindt er heel veel van en toch diep van binnen, hoop je nog steeds op een teken.

Wat kun je er mee als het contact stilvalt van het ene op het andere moment. Iedereen reageert er op zijn eigen manier op. De een stuurt niets meer, de ander blijft berichtjes opsturen, gaat bellen en al wat er niet gebeurt, dat je iets verneemt. Er kunnen heel veel redenen voor zijn, het was immers ook nog heel erg pril. Maar dat het je raakt, jazeker.

Wat is er mis, want dan vraag je je telkens af. Bedenk dat er niets mis is met jou. Er is iets mis met de ander. Die had je kunnen zeggen niet meer open te staan voor het contact. Wel zo netjes en respectvol. We zijn op een volwassen leeftijd dat we dit best kunnen.

Misschien werd het contact zo wie zo al wel iets minder, maar had je het door je eigen enthousiasme nog niet in de gaten gehad. Als iemand op een gegeven moment ander gedrag laat zien, ga er niet bovenop zitten. Laat de ander zijn gedrag en tempo niet jouw leven beïnvloeden. Zie het voor jezelf meer als een teken aan de wand, dat deze leuke man of vrouw, misschien wel helemaal niet zo leuk is, als ze zich voordoen.

Want stoppen met een contact, zonder tekst en uitleg, is die persoon gewoon niet leuk. Die laat je nu al zien hoe die communiceert, hullen in stilzwijgen. Je laat je kracht zien door dit in te zien. Daarmee zeg je, ik ben weliswaar aan het daten, maar gebruik ook mij gezond verstand.

We leven in een wereld waar van alles kan gebeuren, we hebben allemaal onze eigen manier, hoe we iets aanpakken. Dit is niet op jouw manier, maar op de manier zoals de ander het zou doen. Als dit de ander zijn manier is, veel succes, maar dan hoor en pas je niet bij mij.

Deze reactie is het mooiste, dan raak je niet verward en verstrikt in emoties die het plotseling stoppen van het contact, met zich meebrengt. Dan sta je er gelukkig nuchter in, want om nu helemaal jezelf hierin vast te bijten, achter de partner aan te gaan zitten, zegt dat ook iets over jou.

Je hebt je heel snel vastgeklampt aan iemand op een ongezonde manier. Je hebt niet eerst goed gekeken hoe de ander is, niet daarvoor de tijd genomen. Dan ben je inderdaad boos en verdrietig. Maar ben je net aan het daten en het contact stopt, laat deze persoon direct los, die gaat jou echt niet gelukkig maken. Als die nu al niet communiceert, doet die dat later ook niet.

Medium Clarisa
Top Paragnosten