ALS JE ZOU WETEN

ALS JE ZOU WETENAls je zou weten waarom je zo bent gekwetst in je leven, waarom je zo hebt gevochten dan is het gekwetst zijn geen pijn meer, maar blijven alleen waardevolle lessen over.

Als je zou weten wat je deed toen ik werd geboren en in de box werd gelegd tot mijn vader thuis kwam en ik voor het eerst werd opgepakt en geknuffeld dan had je het waarschijnlijk anders gedaan.
Het heeft me een gevoel gegeven er niet toe te doen. Dat er niemand voor me was, alleen mijn vader.
Als je zou weten wat je deed als je ons zussen en broers tegen elkaar heb opgezet zodat wij nooit dat gezin zijn geworden waar we allemaal zo’n behoefte aan hadden, dan had je het waarschijnlijk anders gedaan.
Het heeft me het gevoel gegeven dat iedereen het maar zelf moest uitzoeken.
Als je zou weten dat je onmacht naar je oudste dochter zich uitte in slaag met een riem met ijzeren noppen, die als dreiging op de overloop hing.
Het maakte me bang en daarom kroop ik in een hoekje zodat je me niet kon zien.
Nu weet ik dat je niet beter kon, je hebt alles geven wat in je vermogen lag, het heeft me gesterkt en me laten zien dat ik het allemaal zelf kan. Je hebt me geleerd dat houden van ook bij jezelf begint. Dank je wel voor de lessen die je me hebt geleerd

Als je zou weten wat je hebt gedaan met je gedrag je overal tegen te verzetten en daarmee niet schroomde je handen te gebruiken, dan had je het waarschijnlijk anders gedaan.
Het gaf me het gevoel dat alles wat bij jou fout ging ik moest goed maken.
Als je zou weten hoe bang ik voor je was, en dat wist je, dan zou je het nu anders doen, dan zou je me helpen ipv me naar beneden trekken naar jou duistere kant. Dan zou je niet trots zijn dat je me zo in je macht had, dan zou je het waarschijnlijk anders doen.
Het maakte me bang en het was daarom dat ik je altijd aan het pleasen was om je goed te stemmen.
Nu weet ik dat je niet beter kon, dat je me veel hebt geleerd, hoe het niet moest en daarmee mijn weg geplaveid, maar vooral mijn eigen pad te blijven volgen, dank je wel voor alle lessen die je hebt geleerd.

Als je zou weten wat je dood met me heeft gedaan, dan zou je misschien nog leven.
Het heeft me alleen op de wereld gezet, me mijn enige maatje ontnomen, de enige waar ik me veilig bij voelde, waar ik helemaal mezelf kon zijn.
Nu weet ik dat je nooit weg bent geweest, me nog steeds beschermt en ja soms zou ik willen dat ik nog even bij je weg kon kruipen, als ik het even niet meer weet, maar weet ook dat je me dan op tilt om weer verder te gaan.
Dank je wel voor alle lessen, toen je hier was en nu nog steeds.

Wat als jullie weten wat jullie met mij hebben gedaan, me het gevoel geven nooit genoeg te doen, me naar beneden halen om te krijgen zonder naar mijn behoeftes te kijken, dan zouden jullie het nu waarschijnlijk anders doen.
Het heeft me een minder waardigheid gevoel gegeven, altijd het gevoel niet genoeg te doen.
En terug kijkend nu beseffend dat ik ook naar mijn moeder, mijn zus kijk als ik jullie zie.
Nu weet ik dat jullie niet anders konden, er alleen waren om me te leren van mezelf te houden ongeacht wat.
IK
Als ik zou weten waarom mijn leven is gelopen zoals het is gegaan, zou ik het dan anders doen.
Zou ik me dan zoveel hebben laten kwetsen, me zoveel pijn hebben laten doen.
Nu weet ik dat het nodig is geweest, om te leren van mezelf te houden, onvoorwaardelijk. Erop vertrouwend dat het er allemaal mag zijn, mijn sterke en zwakke kant, mijn positieve en negatieve kant.
IK LAAT IN LIEFDE GAAN, DANKBAAR VOOR ALLE LESSEN DIE IK MOCHT ONTVANGEN VAN MIJN LEERMEESTERS, WAT LEEK DE MEEST NEGATIEVE MENSEN IN MIJN LEVEN, MAAR NU DE MEEST WAARDEVOLLE.
Medium Dit
Box 47