Als kind kun je slachtoffer zijn

Als kind kun je slachtoffer zijnAls kind kun je slachtoffer zijn, als volwassen persoon niet. Wat moet ik nou, hij heeft me geblokkeerd, hij kleineert mij, hij bedreigt mij? Zo starten gesprekken wel eens op Top-Paragnosten. De persoon die contact zoekt met een paragnost of medium, weet zelf geen uitweg meer en wend zich tot het spirituele, maar goed ook.

De partner heeft deze persoon volledig in zijn greep en diegene die je opzoekt, is het slachtoffer van deze persoon geworden. Er is eigenlijk maar een antwoord hierop. Neem afscheid van deze persoon. Want waarom zou je blijven bij iemand die je bedreigt, die je monddood maakt, die je het leven zuur maakt?

Als het zo makkelijk was, dan zat niemand in een relatie als slachtoffer. Dan wisten we het wel, dan zouden we snel onze biezen pakken en vertrekken. Maar er zit iets bij, tussen, onder, verweven en dat heet liefde.

Die persoon die het slachtoffer is van de ander, houdt van die ander en accepteert om die reden vaak voor lange tijd het slachtofferschap. Omdat we hopen dat de ander verandert. Omdat we hopen dat er betere tijden komen. Omdat we terug denken aan het begin, want toen was de ander wel leuk, lief en charmant.

Maar nu blokkeert die ander alles en maakt je verdrietig en doodsbang. Want wat wil die ander nou eigenlijk? Waar is die mee bezig? Ook weer een heel simpel antwoord. Die ander die ziet jou niet als een liefdespartner, die ziet jou als zijn bezit. Waar die zeggenschap over heeft. Zolang jij doet wat de ander wilt, dan is alles goed. Oh wee, dat je iets niet doet zoals de ander het wilt, tegen zijn mening in gaat, dan laat de ander je merken, dit niet te tolereren en te accepteren.

Maar dan, je ziet dat het de verkeerde kant op gaat, je wilt dit niet. Je wilt die ander ook niet kwijt. Dat mag allemaal, maar weet, een kind kan geen kant op en hebben geen keuze. Jij wel, jij bent nu volwassen en elke volwassene heeft de plicht voor zichzelf te kiezen.

Velen doen dat niet, die blijven, klagen bij vrienden en vriendinnen over hun partner. Ze voelen zich een slachtoffer. Zo ook nog niet zo lang geleden een man gesproken op Top-Paragnosten die boos was op zijn minnaar. Hij vertrouwde haar niet meer en voelde zich slachtoffer van de situatie.

Zo gek is het niet dat hij zijn minnaar niet meer vertrouwt, want die gaf er de brui aan, die was klaar met wachten en hopen. En nu was hij boos en het slachtoffer van haar. Hoe bont kun je het maken. Zelf al lange tijd in een relatie blijven zitten waarin die niet gelukkig was. Allerlei uitvluchten zoekend om maar zelf niet de knoop door te hoeven hakken, de lafaard en nu boos op zijn minnaar en zich echt een slachtoffer voelend.

Toen ik als medium aangaf dat hij zelf kiest om slachtoffer te zijn, begreep hij dit eerst niet. We zien wat we willen zien, tenslotte. Hoe zou jij je voelen als je klaar bent voor een nieuwe verbintenis en de man waar je voor valt, blijft zitten waar die zit. Ja, dat zou ik niet accepteren. Zie je wat je doet? Slachtoffer zijn van je eigen leven. Altijd de schuld neerleggend bij anderen. Bij je huidige partner, en nu bij je minnares.

Wie gedraagt zich nou als een klein kind. Het bleef even stil, zo had hij er nog helemaal niet naar gekeken en zag in dat hij inderdaad de slachtofferrol zichzelf had aangemeten, zijn hele leven al. Dat dit ontstaan was in zijn kindertijd en er vrolijk mee door was gegaan. Maar dat hij nu op volwassen leeftijd er anders naar mag gaan kijken en mee om kan gaan.

Deze man werd wakker, die begreep de boodschap. Ik moet stoppen met te wijzen naar anderen, met een lafaard te zijn en ik moet aan de slag mijn leven op orde te gaan krijgen. Los te laten wat mij niet gelukkig maakt. Dat klopt, zei ik als medium. Nu stap je uit de slachtofferrol! Nu neem je initiatief, nu kies je voor jezelf.

Medium Clarisa
Top-Paragnosten