Creëren vanuit een oneindig overvloedig creatief veld

CreërenCreëren vanuit een oneindig overvloedig creatief veld. We hebben allemaal dromen en verlangens. Soms blijven we hangen in dromen. Afhankelijk van wat je verlangt, is het belangrijk om actief stappen te zetten. Je droomt ervan om een schilderij te maken. Dat schilderij komt er niet als je het bij een droom houdt, ook al voel je het verlangen om je uit te drukken via een schilderij. Je verlangt naar een nieuwe liefde. Je kunt in het verlangen naar een nieuwe liefde blijven dromen over een nieuwe liefde. Als je niet naar buiten komt, is de kans klein dat je een nieuwe liefde ontmoet.

Als je je verstrikt voelt in het maken van keuzes in de dromen en verlangens, kan het helpen te voelen wat op dit moment voor jou belangrijk is. Soms hoor ik mensen vertellen dat ze zoveel dromen en verlangens hebben en liefst alles tegelijk willen. De teleurstelling ervaren omdat weinig van die dromen uitkomen vanuit het ‘willen’ voedt twijfel en onzekerheid.
De neiging om hun dromen op te bergen en door te gaan op oude voet, lijkt de eenvoudigste oplossing. Maar het verlangen innerlijk knagen.

Keuzes maken kan moeilijk zijn, alsof je ‘ja’ tegen 1 ding zegt, en ‘nee’ tegen andere dingen. Bedenk dat ‘nee’ zeggen alleen maar ‘nu even niet’ betekent en niet ‘nooit’. Je leven heeft een hoger plan voor je die ook al jouw dromen, passies en verlangens omvatten. Soms niet zoals jij het je voorstelt.

Je kunt je zielsdromen realiseren maar niet allemaal tegelijkertijd. Je ziel weet op welke manier je het meest geïnspireerde en mooiste goddelijk leven kunt opbouwen. Vanuit je creatieve scheppingskracht kun je je een plek voorstellen. Die plek heeft een basis of een fundering nodig.

Het is precies als een huis bouwen. Eerst wordt de fundering voorbereid, daarna worden de muren opgetrokken voordat de ramen, deuren en lichten kunnen worden aangebracht. Het dak volgt als laatste. Je kunt niet eerst het dak maken, voordat de muren zijn gemetseld. Zie je? Er is een bepaalde volgorde of wetmatigheid waarin de dingen moeten gebeuren en het is datgene wat je ziel intuïtief weet.

Luister naar je ziel en vertrouw op wat je innerlijke stem je vertelt. Vertrouw erop dat je alles wat overeenstemt met je zielsbestemming kunt creëren in een oneindig overvloedig creatief veld.

Inspirerende hartegroet
Mieke