Eenzaamheid & feestdagen

Eenzaamheid & feestdagen.Eenzaamheid & feestdagen. Sinterklaas is net achter de rug en als je ’s avonds in het donker om je heen kijkt zie je steeds meer lichtjes verschijnen. Ook allerlei mensen om je heen gaan druk in de weer om het binnen gezellig te maken. Terwijl jij bij jezelf wellicht merkt dat je de druk van de komende feestdagen op je af voelt komen.

Familiebezoeken of juist niet, omdat de contacten niet meer mogelijk zijn of onder druk staan. Misschien is er iemand in je naaste omgeving overleden, is je relatie beëindigd, ben je ziek of heb je het gevoel dat je geen mensen om je heen hebt die van je houden. Wat het ook is dat je tegen de feestdagen opkijkt, een prettig vooruitzicht vind je het niet.

Je merkt misschien ook wel dat je het liefste de gordijnen dicht zou doen en diep onder de dekens zou willen wegkruipen. Om jezelf enigszins behaaglijk te voelen. Dit gevoel van willen wegkruipen ervaren, is je wellicht niet vreemd. Alleen ben je er soms wel klaar mee met dit gedoe. Je wilt meer liefde en vreugde in je leven ervaren.

Ga dan maar goed op je stoel zitten… want ook voor jou is dit mogelijk! Alleen jij kunt ervoor zorgen dat je liefde en vreugde in je leven ervaart. Hoe slecht je positie op welk vlak dan ook is.

Je kunt twee dingen doen:
1. Je kunt je focus richten op datgene wat je als niet prettig ervaart aan de feestdagen;
2. Of je kunt jezelf richten op datgene wat je energie kan geven tijdens de feestdagen.

De keuze is aan jou!
De keuze maken waar je jouw energie op richt dat is aan jou. Je denkt wellicht… jij hebt makkelijk praten. Dan ga je echter uit van een vooroordeel. Want je weet misschien niks van mijn situatie of waar ik als mens in dit leven doorheen ben gegaan en over hoeveel veerkracht ik diende te ontwikkelen om dit ‘zo’ te durven formuleren. En… als ik dat kan… waarom jij dan niet?

Kies!
Zoals zojuist geformuleerd heb je de keuze om jouw energie te richten op wat aan jou energie geeft tijdens de feestdagen. Let ook vooral op de kleine dingen die je energie geven. Sta er gerust bij stil als iets je raakt. Zoek een verdiepingsmoment en ervaar wat iets bij je teweegbrengt. Vraag aan jezelf eventueel wat je nodig hebt en laat het antwoord tot je komen. Waarbij het antwoord vaak liefde en licht zal zijn als je tot jouw kern doordringt.
Neem de tijd voor jezelf, om te healen. Stap in je vertrouwen naar aanleiding van wat je krijgt aangereikt. Plus geef jezelf de kans om de inzichten die je opdoet tijdens jouw healingsproces te integreren.

Plaats
Elke plek heeft een andere energie. Op onbewust niveau neemt iedereen de verschillen waar qua energie van de verschillende plekken. Er zijn echter mensen die zichzelf hier heel bewust van zijn dat zij het op bepaalde plekken in hun huis veel fijner vinden, dan op een andere plaats. Ook jij kan nagaan welke plekken in jouw ruimte, jou de meeste energie geven. Doe eens gek en kijk eens of ook jij verschillen meer bewust kunt waarnemen. Laat je inspireren en wellicht zet je de kerstboom op een andere plek dan anders.

Eten
Of het eten dat je wilt eten met de feestdagen. Laat jezelf verrassen, aan welk eten je op een bepaald moment ‘echt’ behoefte hebt. In plaats van te eten omdat je verdriet hebt of eten omdat het hoort.
Laat ook tijdens de feestdagen het eten dat je eet een bijdrage zijn aan jouw welzijn. Experimenteer door het eten dat je eet te kiezen doormiddel van af te stemmen op je eten. Zonder dat jouw hoofd hier een rol in speelt. Zodat jouw eten een welkome bijdrage vormt aan je ervaring hoe jij je voelt tijdens de feestdagen.

Liefdevolle voorbereidende groet op de feestdagen,
Venus