Fundamenten

FundamentenFundamenten. We willen heel graag een mooi gezond liefde- en succesvol leven opbouwen. Tenminste, dat is wat we hebben meegekregen tijdens onze opvoeding. Mooi is zeer relatief, gezond is zeer subjectief, liefdevol is een ander paar mouwen, en succesvol dat lijkt wel zeer belangrijk te zijn. In deze tijd streven velen ernaar succesvol te zijn, succes te hebben en gezien te worden in dat succes.
Wat er vaak vergeten wordt is dat er een basis nodig is en die basis is vertrouwen. En vertrouwen met als krachtigste basis zelfliefde. is ons al heel snel ontnomen. Een paar voorbeelden: je bent geboren met het verkeerde geslacht, want je ouders verlangen naar een meisje of een jongen, maar je bent nou wel net met een ander geslacht geboren. De eerste imprint is er al snel door gevormd, ook al zullen je ouders vast en zeker van je houden. De eerste imprint zit wel ergens zeer diep in je systeem en je kan maar niet verklaren waar dat gevoel van niet geliefd te zijn vandaan komt.
Mooi. Vind jij jezelf mooi? Ondanks je iets te grote of te kleine borsten? Je kleine of te grote gestalte, met een korte of iets wat breder uitgevallen neus? Of laat je je vertellen dat je die borsten maar best laat vergroten of verkleinen? Je neus toch moet laten repareren, je als komend model je botten moet laten verlengen omdat je anders geen carrière kan uitbouwen in deze wereld? En ja, wat is succesvol zijn? Wat heb jij nodig om je succesvol te voelen? Kun je jezelf niet als het grootste succes zonder enige reden zien? Of aan welke voorwaarden wil jij dan voldoen om je als ‘geslaagd‘ te voelen?
Wat zijn jouw werkelijke fundamenten? Wat is jouw werkelijke basis? Wat zijn jouw fundamenten. Fundamenten of bouwstenen gebaseerd op wie jij echt bent vraagt heel vaak om eerst de schijnbouwstenen af te breken, soms wel eens tot op de grond. Denk je dat er niets meer van je overblijft, is dat je angst?
De grootste leugen is wel jezelf ontkennen en een schijnbasis opbouwen die gebaseerd is op alles wat niet overeenstemt met de ziel die je bent. Misschien herken je nu in deze tijd dat er scheuren en barsten zijn gekomen in de fundering. Misschien zijn jouw waarden veranderd en is het tijd om te ontdekken wat voor jou belangrijk is, dingen en mensen los te laten die je niet langer van dienst zijn in het leven dat je voor je ziet.
Het is soms verdrietig als je ontdekt dat je vele tekenen niet hebt willen zien. Maar dat is een passage, een passage die je nu dient om je te richten op het versterken van jouw innerlijke kompas en je integriteit.
Het is dus nu wel de tijd om echt eerlijk te zijn met jezelf want je ziet nu helder dat je bewuster bent geworden en dat bewustzijn te gebruiken om je werkelijke bouwstenen neer te zetten.
Wees niet bang om datgene te vervangen wat niet solide voelt, want de barsten en groeven kun je niet blijven lijmen of herstellen in de hoop dat het ooit eens beter wordt.

Inspirerende hartegroet
Mieke
www.miekecoigne.com