Goed voor jezelf zorgen

voor jezelf zorgenGoed voor jezelf zorgen is iets anders dan gezond eten en op tijd bewegen, daarmee zorg je goed voor je lichaam, maar misschien nog veel belangrijker is dat je goed voor jezelf zorgt in de zin van wie je bent en waar je voor staat.
Je mag je bewust worden hoe jij met jezelf en anderen omgaat, wat situaties met jou maar ook met je omgeving doen.
Een aantal punten die je wellicht kunnen helpen om beter naar jezelf te luisteren, en daardoor beter voor jezelf kunt zorgen:
1. Als het fout voelt, doe het niet.
Soms sta je voor een keuze die niet goed voor je voelt maar waarvan je wel het gevoel hebt dat je dit moet doen.
Belangrijk is dan toch echt om naar je gevoel te luisteren om een teleurstelling te voorkomen.
Bij twijfel kun je beter een stapje terug doen, van afstand naar de situatie kijken, blijft de twijfel dan is het beter geen keuze te maken tot je het zeker weet.

2. Zeg precies wat je bedoelt.
Da is voor veel mensen toch wel een dingetje, bang om iemand te kwetsen of de invulling dat het toch niet helpt.
Als je open en transparant bent en op een liefdevolle manier de waarheid zegt zal de ander daar iets mee kunnen, zwak je dingen af die je kwijt wilt dan onthoud je de ander van wat is en zal er nooit iets veranderen.
Daarnaast doe je jezelf tekort en blijf je met een stukje zitten omdat je dat niet hebt uitgesproken.
Zorg voor duidelijkheid voor jezelf en de ander, dat is de enige manier om verder te kunnen in welke situatie dan ook.
Ben eerlijk tegen jezelf.
3. Vertrouw je intuïtie.
Luister naar hetgeen er als eerste in je opkomt, da is je intuïtie of gevoel die jou laat weten wat voor jou de beste oplossing is.
Ga niet relativeren maar handel naar je intuïtie, als je gaat nadenken dan neemt je ego het van je over, dat kan je even in een veilige modus brengen maar zal uiteindelijk niet de oplossing zijn.
4. Spreek nooit slecht over jezelf.
Haal jezelf nooit naar beneden door te zeggen dat je iets niet kunt, sommige mensen proberen niet eens omdat ze er al vanuit gaan dat ze iets niet kunnen.
Iedereen heeft verborgen talenten, dus ga nooit een uitdaging uit de weg, mocht het niet lukken, geen man over boord, dan past niet bij, je hoeft niet alles te kunnen.
Laat het nooit na om tegen jezelf te zeggen als iets niet lukt, mijn kwaliteiten liggen dus duidelijk ergens ander.
Jij bent daar goed in en ik hierin, laten we dat koppelen dan vormen we een sterk team, wordt een aanvulling op jezelf en de ander, laat je hoofd niet zakken als iets anders loopt als jij had gepland.

5. Geef je dromen nooit op.
Iedereen heeft wel een droom, wat je graag zou willen zijn of hoe je zou willen zijn.
Om dromen te verwezenlijken is het belangrijk een doel te stellen. Een doel is iets anders dan een verwachting, dus ben duidelijk in je doel.
Ik wil anders met situaties omgaan zonder dat ik me zo onzeker hoef te voelen, is een vraag of verwachting.
Ik ben zeker van mezelf in het maken van keuzes, is een doel, van daaruit kun je de weg daar naartoe beginnen met uiteindelijk goed succes.
Alles is een proces, geef je daar aan over, je kunt iets van jaren niet in een week oplossen, dus ben lief voor jezelf en als het even niet lukt, probeer het dan te zien als een leerschool, dat zijn vaak triggers omdat je dat stukje mag meenemen om je doel te bereiken.
6. Wees niet bang om nee te zeggen.
Nee zeggen is voor veel mensen best lastig, maar elke keer dat je ja zegt terwijl je nee bedoeld zeg je nee tegen jezelf.
Het is niet eerlijk naar jezelf toe maar ook niet naar de ander.
Nee zeggen is niet erg, daar is nog nooit iemand aan dood gegaan.
Nee zeggen geeft anderen ook de mogelijkheid om zelf iets te doen

7. Wees niet bang om ja te zeggen
Als je vaak bent teleurgesteld of gekwetst bijvoorbeeld in een relatie kun je de neiging hebben om jezelf af te sluiten en jezelf wijs maken dat je niet opnieuw wilt beginnen.
8. Je hebt een gevangenis in jezelf gecreëerd waarvan maar 1 iemand de sleutel heeft en dat ben jezelf. Zet die deur weer open, je doet jezelf tekort en dat mag nooit de bedoeling zijn.

Ben lief voor jezelf
Zorg goed voor jezelf
Dit
Top-Paragnosten bos 47