Het is mijn manier

mijn manierHet is mijn manier. Doe de dingen op jouw manier.
En als dat niet is zoals het in het boekje staat, ‘’so wath’’ het zwarte garen is toch al uitgevonden dus maak je daar geen zorgen over.
Beleefdheidsvormen zijn uiteraard wel belangrijk, dat is eigenlijk wel zo prettig in het contact met anderen maar iets uitvoeren of presenteren kan op jouw manier.
We leven allemaal in een keurslijf, vandaar dat velen willen uitbreken en de dingen doen op de eigen manier, en daar is niets mis mee als je maar wel de normen en waarden blijft hanteren.
De gewone beleefdheidsregeltjes zoals ik al aangaf zijn en blijven wel zo prettig in de omgang tot elkaar.
Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, dus ieder mens heeft zijn eigen maniertjes.
Ik kan mij bijvoorbeeld erg verkneukelen als ik iemand zie stuntelen met iets lastigs.
Niet dat ik diegene dan uitlach, maar dan kijk ik net zolang tot die persoon het toch voor elkaar heeft, en dan zie ik aan de lichaamstaal dat er weer een overwinning is behaald.

Laat mensen het maar zelf doen, daar kwam ik zelf op latere leeftijd pas achter, omdat ik nu eenmaal hulpvaardig ben en altijd de helpende hand toestak en dat niet altijd gewaardeerd werd.
Door te doen en te blijven oefenen in de dingen die je wilt bereiken kom je er wel achter dat de meeste dingen echt wel lukken als je er maar voor gaat.
Mijn wijze grootmoeder zei altijd ‘’weet ik niet ligt op het kerkhof’’ en kan ik niet ligt er naast’’.
Daar snapte ik als kind niets van, maar in mijn volwassen leven des te meer.

Er is niets wat de mens zelf niet kan tenzij je er geen aanleg voor hebt, dan moet je niet gaan stuntelen dan zijn daar vakbekwame mensen voor die het beter kunnen ook dat heb ik ondervinden.
Dus op mijn manier ben ik achter vele dingen gekomen, de vele talenten waar ik mee begiftigd ben maar ook de dingen waar ik twee linkerhanden mee heb en waar ik mij dus echt niet aan waag.

Laat mensen het maar zelf doen en dring vooral niets op dat is prettiger voor de ander vragen kan altijd nog.
Jouw manier is dé manier om de dingen te doen, om het leven te ervaren, om bewust te worden van wie je bent, wat je talenten zijn en met welke gave je naar de aarde bent gekomen. Buiten alle regeltjes en vakjes om kun je de dingen zeker op jouw eigen manier doen daar is niets mis mee.

Als je naar de dieren kijkt dan zie je ook dat een dier zijn eigen maniertjes heeft.
In de dierenwereld zijn er geen protocollen en regels om iets voor elkaar te krijgen zij hebben hun eigen manieren en dat is prima.
Zo kun je zelf onderzoeken wat voor jou werkt ,en als dat is waar jij je prettig bij voelt dan is dat zeker oké.

Laat je niets opdringen door anderen en leef je leven op jouw manier, omdat dit de manier is hoe het werkt voor jou.

Warme groet,
Lis
www.yoiranta.com