Jaloezie Een bekent thema voor veel mensen

Jaloezie Een bekent thema voor veel mensenJaloezie, Een bekent thema voor veel mensen. Mensen zijn jaloers op de bezittingen die andere hebben, of de ontplooiing van iemand die zichzelf is blijven uitdagen.
Waarom zijn mensen jaloers? Is het een innerlijk ontevredenheid die ze hierin drijft? In Nederland heeft iedereen de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Iedereen kan zich aanmelden op een hogeschool of universiteit om zich te ontwikkelen.
Toch zijn er mensen die kiezen voor de ‘’makkelijkste’ ’weg. Ze zoeken hun fortuin in drugs, prostitutie of criminaliteit.
Wat is de drijfveer van deze mensen? Geld! Ja geld, want het leven draait om geld, geld heb je nodig om te leven en veel geld geeft een bepaalde status.
Is geld hierin het doel of een middel?. Voor mensen die zijn opgeleid is het een middel, voor de mensen die de makkelijkste weg kiezen een doel.
Met hierin de medemens te negeren, je ziet op tv vaak series die hierover gaan. CSI zijn series die hier vaak over gaan. Bendes die elkaar te lijf gaan om de macht te hebben.
Jaloezie gaat over macht? Ja denk het deels wel. Wie macht heeft kan dit gebruiken in hun eigen voordeel.
Zelf kom ik uit een gezin waar jaloezie ook een thema is. Jaloers op eigenheid van de een en de hebberigheid van de ander.
Zelf heb ik niet echt de drang om een groot vermogen te vergaren. Ik heb vooral veel met de vrijheid die je kunt vergaren doormiddel van geld. Wil graag de hele wereld zien en proeven. Dit is mijn doel, en ja daar is geld voor nodig maar niet om te vergaren en bij me te houden maar vooral om de dingen te kunnen doen die dat kost om te kunnen ondernemen.
Spreek voornamelijk veel mensen van mijn leeftijd en zie door omstandigheden dat ze door gezin en werk deze dingen niet kunnen doen. Dit maakt geld een thema die eindeloos kan gebruikt worden voor verschillende doelen. Een bekende uitspraak is, geld maakt niet gelukkig, maar daar zijn de meningen over verdeeld.

Afhankelijk van wie jij bent en wat je ermee wil bereiken.

Liefs Es