Je Ascendant in je geboortehoroscoop

Je Ascendant in je geboortehoroscoopJe Ascendant in je geboortehoroscoop

Deel 1
Iedereen kent zijn geboortedag. In astrologie wordt dit je zonneteken genoemd. Het is het teken dat op het moment van je geboorte boven de oostelijke horizon rees. Er is nog veel meer dan je zonneteken. Er is ook nog je ascendant of je rijzende teken en je descendant of je dalende teken.
Je ascendant beschrijft de buitenkant van je persoonlijkheid en de indruk die je bij anderen achterlaat en je descendant beschrijft je houding ten opzichte van relaties en staat voor de aard van de relaties in je leven en het type waar je vermoedelijk op zult vallen.
Het is noodzakelijk je geboorte-uur te kennen. Weet je het niet, dan kan je je nog altijd wenden tot het gemeentehuis.
Ken je je ascendant dan weet je ook onmiddellijk wat je descendant is. Het punt recht tegenover je ascendant aan de westelijke horizon is je descendant. Als je wilt weten hoe jouw geboortechart eruitziet, surf dan naar www.astro.com en geef je gegevens in. Je krijgt meteen een visueel beeld van jouw geboortechart. Je kan je geboortechart zien als groeimiddel en niet om over jezelf of anderen te oordelen.
1. Je Ascendant staat in Ram. Duidelijk dat je heel ondernemend en actief bent. Je hebt een krachtige persoonlijkheid en wel wat koppig en vastberaden. De heersende planeet is Mars.

2. Je Ascendant staat in Stier. Zoekend naar warmte, veiligheid en geborgenheid en ook best wat koppig. Omgaan met veranderingen gaat wat moeizaam. Niet gemakkelijk om zich helemaal open te stellen. De heersende planeet is Venus.

3. Je Ascendant staat in Tweelingen. Spraakzaam, lichtjes ontvlambaar en ook grappig. Je verveelt je wel heel snel en mogelijk heb je te maken met slaapmoeilijkheden. Je leert gemakkelijk en snel en kan je gemakkelijk aanpassen aan veranderingen. De heersende planeet is Mercurius.

4. Je Ascendant is Kreeft. Je bent beschermend, koesterend, wispelturig, gevoelig en soms wel een tikkeltje sluw. Je geniet van lekker eten en zorgt heel graag voor anderen. Je heel diepe gevoelens hou je liever voor jezelf en risico’s nemen ervaar je niet als evident. De heersende planeet is de Maan.

5. Je ascendant is Leeuw. Je bent een heel flegmatisch vriendelijk persoon en heel charismatisch. Je doet je best om zelfverzekerd over te komen waar je ook meestal in slaagt. Mensen vertoeven over het algemeen heel graag in jouw gezelschap. De heersende planeet is de Zon.

6. Je Ascendant is Maagd. Je bent snel van geest, welbespraakt en heel opmerkzaam. Je probeert wel je diepe gevoelens voor jezelf te houden. De heersende planeet is Mercurius.

Wordt vervolgd.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com