Toxic relatie

Relaties zijn niet altijd gemakkelijk, zelfs perfecte stellen hebben hun eigen uitdagingen. Toch kun je verwikkeld zijn in een toxic relatie, maar hoe kom je er achter of je in een toxic relatie zit? Er zijn een aantal signalen waaraan je dit zou kunnen herkennen.

Wil jij met iemand praten over jouw relatie omdat je je door anderen niet gehoord voelt of omdat je er niet met iemand over durft te praten? Neem contact op met een relatie coach, medium of paragnost. Zij staan altijd voor jou klaar om jou te helpen met vragen, problemen of andere situaties.

Wat is een destructieve relatie?

Een toxic relatie is Engels voor een destructief. Dit wil eigenlijk zeggen extreem wreed, kwaadwillend of schadelijk, ook wel een giftige relatie genoemd. Je zou zeggen dat je zelf wel aanvoelt of een relatie goed voor je is of niet, maar soms is dit niet zo. Er zijn genoeg signalen van een toxic relatie die niet perse opvallen.

Je kan zelf het idee hebben dat je een gezonde relatie hebt, maar er kunnen dan alsnog aanwijzingen zijn dat dit niet het geval is en dat je toch in een toxic relatie zit. Je moet wel weten dat in iedere relatie wel eens uitdagingen zijn, dus wanneer jij je in sommige situaties herkent, hoeft dit niet direct te zeggen dat je een slechte relatie hebt.

Toxic relatie

Je durft jezelf niet te zijn

Heb jij het gevoel dat jij je gedrag aanpast in het bijzijn van jouw partner? Durf je niet te zeggen wat je denkt tegen jouw partner? Ben je bang voor het oordeel van jouw partner? Dat kan bij jou zorgen voor heel veel stress, je voelt je onaantrekkelijk, ongelukkig of beperkt. Als jij jezelf niet de beste versie van jezelf voelt in het bijzijn van jouw partner, dan is het tijd dat er iets zal gaan veranderen. Dit alles heeft namelijk invloed op jouw mentale gezondheid.

Een sterke reactie op iemands aanwezigheid

Wanneer je je in een toxic situatie bevindt, dan kunnen negatieve gevoelens zorgen voor fysieke klachten. Je kan last hebben van uitslag, je ademhaling of stotteren. Dit kan ook invloed hebben op de eetlust, in overeten of juist weinig eten. Dit wijst er op dat je onder druk staat door je partner.

Weinig gezamenlijke plannen

Je partner houdt je het liefst voor zichzelf, en doet daar ook alles aan. Dit is niet fijn, want zo wordt jij beperkt in jouw eigen vrijheid. Dit doet een partner niet alleen omdat die dit fijn vindt, maar vooral om de constant de controle te houden over wat jij op een dag doet en wie je ziet. Dit is geen goed teken.

Je kunt je gevoelens niet uiten

Communicatie is belangrijk in een gezonde relatie. Bij een toxic relatie is het zo dat wanneer jij je eigen gevoelens en mening uit, dat je hierop wordt afgewezen, belachelijk wordt gemaakt of zelfs wordt genegeerd door je partner. Wanneer iemand om jou geeft, dan geeft iemand ook om jouw gevoelens, zal luisteren naar jouw gevoelens en respecteert deze gevoelens.

Je hebt de neiging om jezelf te beschermen

Het kan zijn dat je in een relatie zit waarin je steeds een spel moet spelen, jezelf moet bewijzen of moet incasseren tegenover je partner. Dit kan heel vermoeiend zijn, maar zorgt er ook voor dat je je eenzaam kan gaan voelen. Op een gegeven moment houd je dit niet meer vol, en zal je relatie er niet van verbeteren.

Je partner zal snel in de slachtofferrol kruipen

Gebrek aan communicatie kan ook leiden tot vermijdingsgedrag. Wanneer iemand zichzelf continu als slachtoffer ziet, dan krijgt iedereen de schuld van fouten behalve diegene zelf. Het erkennen van fouten is bij een toxic relatie vaak erg lastig. Je wordt dan zelf opgezadeld met een schuldgevoel. Wanneer je partner zijn of haar eigen tekortkomingen niet kan inzien, dan zorgt dat voor moeilijke communicatie.

Je wordt geïsoleerd van de sociale omgeving

Isolatie is in een liefdesrelatie een poging om de controle te nemen, dit is een ongezonde relatie. Probeer hier eens over te praten met vrienden, ouders, familie of anderen in jouw omgeving. Het kan zijn dat jij zelf zo diep in jouw toxic relatie zit dat je de signalen niet meer ziet. Een ander kan situaties namelijk heel anders opvatten.

Je voelt je opgelucht als je partner vertrekt

Het is helemaal te begrijpen als je ook af en toe tijd voor jezelf wilt. Dit kan zelfs leiden tot een betere relatie. Maar wanneer je constant probeert te vluchten van jouw partner, dan is dat niet goed. Je moet bij jezelf nagaan hoe dit komt. Je kut even afstand nemen van je partner en goed nadenken. Komt dit door stress of heb je niet genoeg ruimte om je eigen ding te doen.

Geheimen in een relatie

Bij relaties zou het zo moeten zijn dat je geheimen en alles met elkaar kan delen. Wanneer er geheimen zijn voor elkaar in de relatie, dan is dat geen goed teken. Het feit zal zo moeten zijn dat je elkaar vertrouwd, en met alles bij elkaar terecht kunt.

Je moet in een goede relatie alles aan je partner kunnen vertellen, de leuke dingen maar ook de mindere dingen moeten met elkaar gedeeld kunnen worden.

Alles is een strijd

In een goede relatie is het belangrijk om samen successen te vieren, trots op elkaar te zijn en het beste in elkaar naar boven te halen. In zo’n relatie is er geen ruimte voor jaloezie, strijd of scores. Hebben jullie juist het idee dat jullie elkaar naar beneden halen, dan is het belangrijk om goed na te denken.

Je geeft veel meer dan je ontvangt

Heb jij de gehele tijd het idee dat je meer doet voor je partner dan dat je ontvangt? Dat is vermoeiend, maar dan heb je ook niet de juiste balans in de relatie. Als een relatie goed zit dan zal je evenveel energie moeten krijgen als dat je er zelf ook in stopt.

Herken jij dat jij in een toxic relatie zit?

In eerste instantie hoef je niet perse te denken aan een toxic relatie als je een van deze signalen herkent. Een relatie kan soms ingewikkeld of heel moeilijk zijn. Door goede communicatie met jouw partner houdt dat de liefde echt wel stand! Maar als je eerlijk naar jezelf bent en je bepaalde dingen niet normaal vindt, dan kan het inderdaad zo zijn dat je een toxic relatie hebt.

Probeer hier over te praten, desnoods met vrienden. Wees eerlijk, vertel je angsten, vertel je verhaal en geloof in jezelf. Dit gaat vaak helaas wel makkelijker gezegd dan gedaan..

Een toxic relatie beëindigen

Weet jij dat het beter voor jou is om los te komen van jouw relatie? Maar kun je je dit niet voorstellen, omdat je tóch erg veel van je partner houdt. Dit terwijl vrienden, familie of anderen zeggen dat het beter jou is om los te komen. Het is niet gemakkelijk, zeker omdat je weet dat je jezelf hebt aangeleerd om op een andere manier te gaan denken en je gedrag verandert is.

Het kan fijn zijn om anderen te vertellen van jouw situatie, zodat je iets kan veranderen. Zorg er met steun van anderen voor dat je weer de betere versie van jezelf wordt en dat je los kan komen van jouw ongezonde relatie.

Kom in contact met een relatie coach om te praten over jouw toxic relatie

Wil jij verdere stappen ondernemen? Zit je er emotioneel helemaal doorheen en kun je hier met niemand over praten? Speelt jou onzekerheid op wanneer je over je angst en emoties wil praten? Kom dan bij een relatie coach, een medium of paragnost. Neem bijvoorbeeld contact op met paragnost Martie.

Wij kunnen jou handige tips geven, helpen met wat jij kan doen, jou vertrouwen geven en jou helpen met het aangeven van eigen grenzen. Weet dat je er in deze situatie niet alleen voor staat!

Het kan soms goed zijn om even fysiek afstand te nemen, verplaats je naar een andere ruimte. Schrijf over je angst, emotie of verwerk dit voor jezelf op een andere manier. Dit kan ervoor zorgen dat er een last van jouw schouders valt.

Box: 15 Medium Daniël
Medium Daniël
Beschikbaar
 
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Box: 24 Paragnost Eva
Paragnost Eva
Beschikbaar
 
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Box: 55 Medium Martina
Medium Martina
Beschikbaar
  
Helderwetend-voelend-horend-ziend/invoelen op specifieke vraag op het gebied van je relatie met jezelf en je omgeving,bewußtzijnswerk

Box: 02 Marya
Marya
Offline
 
Helderwetend en heldervoelend, sterk in tijdsaanduiding, liefde, tweelingzielen, healer, financieel, zakelijk. Usui Reiki Master en Kundalini Master.  

Box: 03 Evees
Evees
Offline
 
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Box: 06 Medium Kitty
Medium Kitty
Offline
 
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Box: 07 Medium Laura
Medium Laura
Offline
 
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Box: 09 Medium Désiree
Medium Désiree
Offline
 
Top Medium, Kattenfluisteraar, Paragnost, HSP, zielsliefde, zielsverwanten, Soulmate, Tweelingzielen, relatievragen, business, mindset, overige levensvragen

Box: 10 Medium Arlette
Medium Arlette
Offline
 
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Box: 11 Medium Betty
Medium Betty
Offline
  
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Box: 12 Oryn
Oryn
Offline
 
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Box: 13 Medium Olivia
Medium Olivia
Offline
 
   Helderwetend & intuitief Medium narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) Coach en kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Box: 14 Medium Maria
Medium Maria
Offline
 
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Box: 16 Medium Margret
Medium Margret
Offline
 
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Box: 17 Valantino
Valantino
Offline
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Box: 18 Leontine
Leontine
Offline
 
Alle vragen zijn belangrijk, helderziend en helderwetend medium, contact met overledenen,vragen over magie, kaarsenmagie, tweelingzielen

Box: 19 Medium Regina
Medium Regina
Offline
 
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Box: 20 Anita
Anita
Offline
 
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Box: 22 Paragnost Thea
Paragnost Thea
Offline
 
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Box: 23 Paragnost Marie
Paragnost Marie
Offline
 
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Box: 25 Elise
Elise
Offline
 
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Box: 26 Cleopatra
Cleopatra
Offline
   
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Box: 29 Medium Marion
Medium Marion
Offline
   
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Box: 31 Katja Charlotte
Katja Charlotte
Offline
  
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Box: 32 Medium Angie
Medium Angie
Offline
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Box: 33 Linda
Linda
Offline
 
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Box: 34 Christel
Christel
Offline
 
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Box: 35 MariaLouise
MariaLouise
Offline
 
Complexe relaties/situaties • Helder voelend • Intuïtief Coach • HSP • Transformatieproces • Spirituele ontwikkeling • Angst • Stress

Box: 36 Spiritueel coach Sky
Spiritueel coach Sky
Offline
 
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Box: 37 Medium Layla (2)
Medium Layla (2)
Offline
    
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Box: 39 Lies
Lies
Offline
 
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Box: 41 Anne Marie
Anne Marie
Offline
 
Zeer ervaren parapsychologe en gespecialiseerd in counseling en coaching

Box: 42 Medium Amy
Medium Amy
Offline
 
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Box: 43 Medium Rosali
Medium Rosali
Offline
 
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Box: 46 Medium Corina
Medium Corina
Offline
 
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Box: 50 Medium Diana
Medium Diana
Offline
 
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Box: 04 Albert
Albert
Offline
  
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Box: 53 Spiritueel Coach Clarisa
Spiritueel Coach Clarisa
Offline
  
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Box: 56 Medium Carine
Medium Carine
Offline
 
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Box: 58 Medium Jeanette
Medium Jeanette
Offline
  
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Box: 61 Paragnost Marco
Paragnost Marco
Offline
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Spiritueel coach. Narcisme, Blokkades, Angst en stress, psychische problemen. Afstemmen op deze tijd    

Box: 62 Medium Bhartie
Medium Bhartie
Offline
 
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Box: 65 Michael
Michael
Offline
 
Medium, paragnost met veel ervaring Engelen, zielen. Voor verleden, heden en toekomst!

Box: 67 Paragnost Martie
Paragnost Martie
Offline
 
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Box: 70 Klanten Service Box
Klanten Service Box
Offline
  
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.

Box: 52 Paragnost Lis
Paragnost Lis
Offline
 
Paragnost/ helderziend. gespecialiseerd in relatie problemen, coaching, kaartreading met de Lenormand kaarten en de Psychic Tarot. Advies op voeding.