Wanneer jij groeit

Wanneer jij groeitWanneer jij groeit, groeit de rest met je mee of laat je los. Ons hele leven groeien we, in de lengte, dat houdt een keer op. We worden naarmate we ouder worden, zelfs weer een stukje korter. We kunnen groeien in de breedte, zijn we niet altijd even blij mee. En we groeien als mens naar meer bewustzijn.

Met name dat laatste, groeien naar meer bewustzijn, is vaak een proces waar we niet bij stil staan. Alles wat we horen, zien, meemaken, tegen komen. Wel of niet fijn vinden, zorgt er voor dat we groeien naar meer bewustzijn. Of we het willen of niet, we hebben er geen zeggenschap over. Het is een diep verscholen doel van het leven.

Jouw groei heeft invloed op anderen, net zo goed als de groei van anderen invloed heeft op jou. Zodra jij iets gaat doen op een andere manier, heeft dat niet alleen invloed op jou, ook op anderen. Nu is dit heel zichtbaar. Trek jij ineens hele andere kleren aan, dan valt anderen dat op, net zo als je ineens een andere haarkleur hebt, of kapsel.

Intuïtief groeien in niet zichtbaar, wel voelbaar. We communiceren niet alleen met woorden, ook met energie. Als jij je gedachten verandert van een negatieve houding naar een positieve houding, ziet in eerste instantie niemand dat aan je af. Ze voelen wel iets, maar opgeslokt door hun brein, en voelen iets is, wat we niet goed meer kennen, verdwijnt dat gevoel dat er bij jou iets aan de hand is, snel naar de achtergrond.

Maar jij groeit, je begint je steeds meer dingen te beseffen, enerzijds omdat je geïnteresseerd bent in bepaalde dingen. Daar kom je steeds meer over te weten, anderzijds dat je jezelf regelmatig trakteert op een goed gesprek met een medium van Top Paragnosten.

Daar kwam je bij toeval een keer terecht en het gesprek gaf je zoveel energie en inzichten, dat je het medium bent blijven opzoeken. Je begint steeds meer in te zien, dat je goed voor jezelf moet zorgen. Je begrijpt nu de achterliggende reden ook. Beseft dat als je niet goed voor jezelf zorgt, anderen over je heen zullen lopen. Je hebt geleerd je grenzen te voelen en aan te geven.

Allemaal bewustzijn en gevolg groeien. Je ziet dat je omgeving anders met je omgaat nu jij groeit. Je ziet dat ze meer rekening met je beginnen te houden. Je ziet dat ze je spontaan opzoeken, terwijl hiervoor jij dat altijd deed. Het doet je goed, je ziet dat je door je eigen houding te veranderen, bewuster bent leven, jezelf niet meer voorbij te lopen. Anderen je ook niet meer voorbij lopen.

Je hebt er ook mensen door verloren. Vroeger had je dat verschrikkelijk gevonden. Jezelf kwalijk genomen en achter de ander aan gaan lopen. Nu zie je dat het niet door jou komt, Die vriendschap was eenzijdig. Jij klampte je er aan vast. Je kwam er achter dat vanuit die ander nooit een initiatief kwam. Dat het er nu niet meer is, heb je vrede mee, je kunt het allemaal loslaten.

Je bent je er van bewust dat als je vast blijft houden aan het oude, je niet groeit, terwijl er nog zoveel moois te ontdekken is. Niet alleen buiten jezelf om. Je gaat tegenwoordig alleen op reis, omdat je de behoefte voelt. Omdat je ziet hoe het jou verrijkt. Andere culturen, andere gewoontes, je steekt er iets van op.

Je hebt ook in de gaten dat het leven nu zoveel aangenamer is. Er zijn geen ruzies meer, geen discussie meer, geen innerlijke conflicten meer. Een soort van sereniteit is over je heen gekomen. Anderen zien het en er zijn er die het je gunnen en er zijn er ook die het je niet gunnen.

Je begrijpt dat volkomen. Jij bent inmiddels zover gegroeid dat je iedereen alles gunt. Dan voel je namelijk diep van binnen rust door. Je gunt dit anderen ook, je bent je er ook van bewust dat door jouw houding, anderen meegroeien met jou. Je ziet dat, het doet je goed. En om die reden houd je de gesprekken aan met het medium van Top Paragnosten. Het is zo fijn om met haar te sparren en weer zoveel van te leren.

Medium Clarisa
Top Paragnosten