Wat zijn de gevolgen van niet geworteld in een vitaal lichaam

vitaal lichaamWat zijn de gevolgen van niet geworteld in een vitaal lichaam. Binnen de spiritualiteit spreken we van energie. Eigenlijks is daar niets spiritueels aan. De mens is energie. Wie kent de uitspraak niet “Ik heb er de kracht niet voor.” In deze wordt met kracht, energie bedoeld.

Maar wat zijn de gevolgen als je niet geworteld bent in een vitaal lichaam. Deze mensen hebben vaak een heel hoog actieniveau, maar geen hoog energieniveau. Dit zijn vaak de mensen die opgebrand raken, in een burn out terechtkomen.

Het verschil is dus dat je denkt over heel veel energie te beschikken, je gaat maar door, maar in feite beschik je daar niet over. Je loopt jezelf compleet voorbij. Je bent dus niet geworteld in een vitaal lichaam.

Wat wordt daarmee dan bedoeld met een vitaal lichaam en niet geworteld zijn? Een vitaal lichaam is in balans en vitaal gezond. De persoon weet hoe die in verbinding is met zichzelf. En is zich bewust van zijn ziel als energie.

Daar luistert deze persoon naar en kent hierdoor ook zijn eigen grenzen en zal deze respecteren. Dan ben je geworteld. Iemand die alsmaar doorgaat, kan van zichzelf denken dat die barst van de energie, alleen is dat niet zo.

Die zal een keer met zichzelf tegen de lamp lopen, zegt een medium van Top-Paragnosten. Daar staat de man met de hamer voor om de hoek. Er is immers geen verbinding met de ziel en dus ook geen balans en grenzen bestaan niet.

Dit zijn vaak mensen die altijd vrolijk zijn, lachen, overal voor openstaan, overal ja opzeggen. Denken dat ze niet hoeven te slapen. Dat si een noodzaak en een bijzaak. Ze maken ook vaak gebruik van energie stimulerende middelen.

Logisch dat je dan geen balans hebt en vitaal gezond bent. Je zult dus geworteld dienen te zijn, spiritueel gezien, zegt een spiritueel consulent van Top-Paragnosten heet dat, geaard zijn. Ook wel gronden genoemd.

Ben je niet geaard, oftewel geworteld mis je iets. Een rem, en die rem die ken je niet. Hoor je niet, voel je niet. Dus je gaat maar door. Als je de rem niet voelt, voel je in feite ook je vermoeidheid niet. Je realiseert je het wel.

Als je in de ochtend wakker wordt, wil je het liefst blijven liggen. Is de wekker een enorme stoorzender. Maar ach, we gaan door. Een douche en er tegenaan. Doorgaan, grenzen overgaan. Niet geworteld.

De gevolgen van niet geworteld in een vitaal lichaam ga je merken zo rond je 40ste levensjaar. De vermoeidheid slaat dan echt toe. Een hoofd dat niet meer rustig kan worden. Je motor kan niet meer stoppen.

Je ziel zet je dan tot stilstand. Die voelt zich op geen enkele manier gezien en gehoord. Laat jij dat nou ook voelen en dat dat de reden is waarom je zo bent gaan hollen. Nu breekt de tijd aan om geworteld te raken in een vitaal lichaam.

Je grenzen te gaan leren voelen, jezelf te respecteren en nooit meer je ziel te kort te doen.