Welke taal spreek jij in de liefde?

Welke taal spreek jij in de liefdeWelke taal spreek jij in de liefde? Er is geen liefde, zonder zelfliefde. Vanuit zelfliefde ga je een andere taal spreken. Mediums en paragnosten weten dit heel goed. Eigenliefde kent namelijk geen wijzende vinger naar anderen toe. Eigenliefde kent ook geen haatgevoelens, en zal nooit een ander met woorden klein willen maken.

Egenliefde legt ook geen druk op een relatie. Woorden als, ik hou van jou, ik mis je, ik kan niet zonder jou, we gebruiken ze te vaak en te onpas. De impact op de ander is onbewust een bepaalde druk voelen.

Het gaat om die druk. Als je de woorden uitspreekt, jij bent mijn alles, ik kan mij een leven zonder jou aan mijn zijde niet voorstellen, daarmee wil jij iets mee aangeven. Je wilt er mee aangeven dat je de ander op handen draagt. Dat je blij bent met de ontmoeting en jullie voor elkaar hebben gekozen.

Die laatste woorden die verwoorden wat je diep van binnen voelt en kennen geen druk. De woorden, ik kan niet zonder jou, hoe goed en lief ook bedoeld, de ander reageert hier op met afstand nemen. Die voelt zich niet vrij meer op een gegeven moment in de relatie.

Die druk die door deze woorden wordt ervaren, ligt als een zware deken over die ander heen. Ik moet mij dus voor mijn leven committeren. Dat wil de ander ook, maar zonder die druk te voelen. Het is dus veel beter andere woorden te gebruiken, dan die we er zo snel uitgooien.

Eigenliefde ziet de liefde ook anders en zal dus ook gebruik maken van andere woorden. Woorden waar geen druk onder zit. Want eigenliefde begrijpt heel goed dat alles kan veranderen en dat die verandering kan betekenen elkaar loslaten. Als dat zo is, kan ik verder. Ik houd immers van mijzelf.

Zie je het verschil. Iemand die zichzelf niet lief heeft, klampt zich te veel aan die ander avst. Levert zijn hele leven in en zet zich ten dienste van die ander. Die druk wordt op een gegeven moment veel te hoog.

Je kunt met elkaar afspreken samen het avontuur aan te gaan. Beiden daar je best voor te doen en alles op alles zetten er naar te streven. Lukt dat niet, dan is het niet het einde van de wereld. Dan hebben beiden aan elkaar laten zien op hun manier het te willen tonen. Het is dan niet gelukt, en dat mag, daar zijn we mens voor.

Maar de ander druk opleggen met woorden, ik kan niet leven zonder jou. Ik mis je zo erg, dat is de ander van je afduwen. Er zit iets onder, een bepaalde lading, die geen ruimte biedt om jezelf te zijn. De woorden scheppen een bepaalde verwachting.

Ongemerkt kun je aan die verwachting willen gaan voldoen, en daardoor jezelf juist kwijtraken. Een relatie is vrij, kent geen druk, juist niet. Beiden leven hun leven en vinden het fijn hun eigen leven te delen met de ander net zo lang als het duurt.

Vroeger bleef je bij elkaar, er was geen andere weg. Nu niet meer, en om die reden vraagt een relatie nu iets anders van ons. Dat vinden we nog erg lastig, dat zien we terug in de vele vragen die worden gesteld aan top paragnosten op Top-Paragnosten.

Het leven heeft een eigen pad, waar we in mee kunnen gaan. Zodra we het gaan tegenwerken, gaat het leven zich tegen ons afzetten. Het leven ervaart van ons een druk, net zoals je partner dat ervaart op het moment dat je zegt, dat je niet zonder hem kan leven. Geniet van datgene wat er is, laat je partner voelen dat je blij met hem of haar bent. En in woorden aangeven wat je diep van binnen voelt. Ik ben blij, wat geniet ik hier toch van. Deze woorden dekken veel meer de lading, dan ik mis je of ik hou van je en wil je nooit kwijt. Daar zit een angst onder en je partner voelt dat.

Medium Clarisa
Top Paragnosten