Wat als alles perfect is in je leven?

Wat als alles perfect is in je leven?Vaak heb ik gedacht wat als alles in je leven perfect is, wat valt er dan te leren? Ik denk dat de evolutie te maken heeft met de groeiprocessen die we moeten doorgaan. We leren niet zonder fouten, en toch blijven we vaker de fouten zien dan dat wat er goed gaat.

Hoe komt het toch dat we vaker geneigd zijn naar het negatieve te kijken dan naar wat er wel goed gaat?

Ik zelf betrap me er ook vaker op dat ik sneller en langer bij het negatieve blijf hangen dan dat ik de mogelijkheden zie.
Onze patronen lijken erin gesleten en deze eruit halen is moeilijk. Door meditatie en focussen ga ik bewuster om met wat er is. Vind het belangrijk om te kijken naar wie ben ik binnen dit onderdeel. Het lijkt een slopend proces maar hoe vaker je je erop focust des te makkelijker wordt het.

Wat ik graag doe is visualiseren hoe ik dingen wil dat ze zijn, fantasie is hierbij noodzakelijk. Veel mensen hebben fantasie en denken dat dit een onnuttig gebruik is waarmee veel dromen uiteindelijk uiteenspatten. Toch is dit niet zo…Wil je bereiken wat je voor ogen hebt dan is het heel erg nodig om te dromen. Alle grote magneten zijn niet rijk geworden doordat ze niet geloofde in hun doom maar juist ervoor gingen. Niet in een keer slaagde deze mensen maar als je maar genoeg leert van eergaande ervaringen dan pas kom je er. Focussen is hierbij noodzakelijk.

Het verhaal van onze President Trumpp is daar een mooi voorbeeld van. Oke hij is op meerdere vlakken misschien niet ideaal. Maar wel een ”selfmade man”. Of hij nu een goede president is of niet, deze man kan goed focussen en gelooft inderdaad in zijn eigen kunnen.
Hiervoor valt hij te bewonderen, want ja, wie wil niet op die manier zijn fortuin vergaren.
Waarom wilde deze man de president van Amerika worden? Omdat hij zijn ideeën met de wereld wil delen en natuurlijk om het land te dienen die hem ook zo goed hebben gediend.
Laten we de mening die ieder van ons heeft even buiten beschouwing. Deze man wil ‘’schitteren’’. En uiteindelijk is dat het doel van eenieder van ons. We willen schitteren in het leven dat we creëren.
Ik nodig iedereen uit om zichzelf wat meer in de schijnwerpers te zetten gewoon omdat je er mag zijn, precies zoals je bent.
Wees trots op wie je bent en hoever je bent gekomen met alle up and downs. Onze lessen en keuzes maken ons tot wie we zijn.
Ben blij dit met u te mogen delen.

Met liefs en licht geschreven.

Es