De prins op het witte paard bestaat niet

De prins op het witte paardDe prins op het witte paard bestaat niet. De vele sprookjes die we als kinderen voorgeschoteld krijgen, kennen allemaal een happy end. We gaan er in geloven, op zich goed, het leven kent in feite ook alleen maar bij elke situatie een happy end. Want wat er ook is, hoe iets ook afloopt, we kunnen er alleen maar vrede mee hebben. Ook al wilde we dat het naders zou aflopen.

Hebben we er geen vrede mee, zitten we ons alleen maar zelf in de weg. Zo zijn alle sprookjes succesverhalen. De manier waarop de mens kijkt naar de verhalen over prinsen en prinsessen, of boze stiefmoeder, of bijvoorbeeld Hans en Grietje, is de manier zonder verder te kijken wat de echte moraal is achter het verhaal.

Elk sprookje zit een diepere betekenis achter, wat dat betreft is daar ongelooflijk goed en slim over nagedacht. Het gaat namelijk helemaal niet om het happy end, het gaat om hele andere zaken. Maar die zien we vaak over het hoofd.

Laten we het sprookje nemen met de Prins op het witte paard, die de prinses komt redden. Het kent een goede afloop, waardoor we allen gaan denken, dat zoals het sprookje ons wordt voorgeschoteld in de echte wereld ook zo loopt. We noemen dit, geconditioneerd. We zijn er in gaan geloven dat het leven zo is, zoals het in sprookjes ons wordt voorgeschoteld.

Dan komen we in het echte leven bedrogen uit, want we zijn gaan geloven dat het er dan ook zo uit zal zien Niets is minder waar. Of misschien wel, alleen dan zullen we zelf anders naar het leven moeten gaan kijken en er mee omgaan.

Wat doet zo’n sprookje met ons? Het spreekt tot onze verbeelding, zodanig dat we niet beter weten dan dat het leven ook zo in elkaar steekt. Zo kunnen we ons leven lang op zoek blijven naar dat sprookje, waarmee we zijn opgegroeid.

Om sprookjes waar te laten zijn, zul je ze zelf tot waar moeten gaan maken. Realistische kijk, geluk in jezelf voelen. Dan zijn twee hele belangrijke componenten. Maar omdat het in een sprookje zo overkomt, dat alles vanzelf gaat en alles altijd goed komt, doen we als mens zelf helaas te weinig om een sprookje ook werkelijkheid te laten zijn in het echte leven.

Verlangen naar sprookjes, geeft geen werkelijkheid. Aan de slag gaan met jezelf, het leven zien als een groot avontuur, waarin je elke dag uitgedaagd wordt, dan worden sprookjes werkelijkheid. Het vraagt iets van iemand.

Wat het van ons vraagt is, kijk en luister naar jezelf. Wat zie ik, ben ik daar blij mee? Zo niet, verander iets, niet je buitenkant, als je daar naar kijkt, ben je nog ver verwijderd van het echte leven. En leef je in een spookje. Kijk en voel wat je mist. Wat jij zelf kunt doen om dromen en sprookjes werkelijkheid te zien worden.

André Hazes junior, nu 25 jaar, schreef daar pas een mooi stukje over. Ze denken dat bij mij het allemaal is aangevlogen, omdat mijn vader al beroemd was. Helaas is dat niet zo, ik heb door snoeihard werken en geloof in mijn eigen kunnen, bereikt waar ik nu sta. Bij niemand komt het geluk en succes zomaar aanwaaien, ook bij mediums en paragnosten niet. Ook die zullen in zichzelf moeten geloven, energie steken in en geloof in zichzelf hebben. Dan kunnen ze ju succesvol helpen.

Velen vullen er een plaatje bij in, dat zijn vaak diegenen die zelf niet vooruit komen. Niet gelukkig zijn en zich niet inzetten hun eigen sprookjes werkelijkheid te laten worden. De prins op het witte paard bestaat dan ook echt niet, denken ze dan.

Pas als jij je een prinses voelt, dan verschijnt de prins!

Medium Clarisa