Als je te veel van iemand houdt

Als je te veel van iemand houdtAls je te veel van iemand houdt, gaat deze persoon je pijn doen. Hoe moeilijk het ook te geloven is, diegene die te veel van iemand houdt, die gaat teleurgesteld worden door diegene waar het meeste van wordt gehouden. Diegenen die het hebben meegemaakt, die herkennen het absoluut.

En die pijn die je dan voelt, is de meeste diepe pijn die je je maar kunt bedenken en als je nog nooit in deze situatie terecht bent gekomen, weet je niet hoeveel pijn dit kan doen. Hoe komt het dat als iemand waarvan je ongelooflijk veel houdt, jou pijn gaat doen?

Liefde is geven en nemen en ontvangen. Als je alleen maar liefde weggeeft, er niets voor terug hoeft, en ook niet kunt ontvangen, zorg je er zelf voor dat de ander je pijn gaat doen. Jouw liefde is te overweldigend voor de ander, die kan het lange tijd aan, maar er komt een moment dat die zich verstikt voelt.

Ieder mens is liefde, ieder mens wil geven, en ieder ment moet liefde kunnen toelaten. Als je te veel van iemand houdt, kun je geen liefde ontvangen. Je biedt er geen ruimte voor. Je bent de ander in alles voor. Je zorgt dat het de ander aan niets ontbreekt en als die je een compliment er voor wilt geven, wuif je die weg. Als de ander iets voor je wilt doen, laat je het niet toe.

Al dat geven, en de ander nooit jou iets mogen geven, dat is te veel houden van iemand. Dat houdt de ander niet vol. Die wil ook zijn liefde aan jou laten zien, maar daar is geen ruimte voor. Want diegene die te veel van de ander houdt, laat dat niet toe.

Zo komen we tot het inzicht, diegene die te veel van een persoon houdt, die daar alles voor over heeft, biedt geen ruimte aan die persoon liefde te laten zien. En kijk wat jij doet, jij denkt dat je juist alles moet geven, jij wilt liefde geven, snap je dan ook dat de ander het aan jou wilt geven. Dat je dat moeten kunnen toelaten, moet kunnen accepteren?

Dat het belangrijk is dat je dat ook kunt, dat anders diegene waar je zo zielsveel om geeft, op een gegeven moment afscheid van je gaat nemen. Niet omdat deze persoon niet van je houdt, dat doet die zeker wel, maar hij kan zijn liefde niet kwijt. Jij kan het niet ontvangen.

Veel relaties lopen hierop stuk en is niet nodig. Zeker niet als je nu weet wat er kan gebeuren als je de ander geen ruimte geeft, zijn liefde te mogen laten zien. Gun de ander ook dat die voor jou iets mag betekenen. Accepteer dat, vraag er om. Vraag of de ander voor jou een heerlijk kopje koffie haalt, vraag om een boodschap voor je te doen. Vraag om je rug te masseren. Geef hiervoor een compliment, dat geeft de ander een heel fijn gevoel om meer aan je te willen gaan geven.

Want wat geeft dit voor een gevoel aan de ander? Ik tel mee, ik ben belangrijk, ik mag er zijn, ze geeft om mij. Ieder mens heeft dat nodig, jij ook. Jij houdt dit ook niet vol, je gaat een keer boos en gefrustreerd worden. Dat overkomt iedereen.

Is het niet tijdens de relatie dan wel als de ander de relatie wilt beëindigen. Waar je dan overigens niets van snapt. Liefde is delen, onthoud dat, echt. Als je de ander nooit iets laat doen, omdat je zoveel om de ander geeft, weet je nu, je raakt hem kwijt.

Laat het tij keren, bel met een medium of paragnost van Top-Paragnosten, die vertellen je wat er zal gebeuren als je zo doorgaat, je hele ziel en zaligheid geven aan de ander. Die zullen je vertellen wat veel verstandiger is om te doen. Liefde verdubbelt zich, als jij en de ander allebei aan elkaar zich laten zien en horen. Knuffel de ander niet dood met al je goede zorgen.

Medium Claris