ANGST

ANGSTDe meeste keuzes die we maken in ons leven zijn gebaseerd op angst.
We hebben maar twee natuurlijke angsten, om van hoogte af te vallen en voor harde geluiden, die hebben we ook nodig als natuurlijke bescherming.
Er zijn wel een miljoen onnatuurlijke angsten zoals angst voor slangen, muizen, spinnen maar ook om alleen gelaten te worden om niet gezien te worden, angst of je het einde van de maand wel gaat halen financieel.
Met je geboorte kom je met alleen de twee natuurlijke angsten op aarde, vanaf je zes heb je er al vele malen meer, doorgegeven door je omgeving.
Angst is misschien wel het allergrootste probleem van deze tijd, want als je afgezien van de twee natuurlijke angsten kunt leven zonder zul je volledig kunnen leven.
Voorbeeld:
Een vrouw loopt vast in haar angsten, is bang vooral wat anderen van haar vinden, hoe ze over haar denken. Ze loopt altijd op haar tenen totdat ze omvalt en thuis komt te zitten met een burn-out.
Als je aan haar vraagt wat ze dan fout doet dat ze zo reageert op anderen heeft ze daar geen antwoord op, volgens mij doe ik het wel goed, maar ik heb altijd het gevoel tekort te schieten, nooit genoeg te doen.
Wat hier vaak achter zit is dat hoe harder ik loop, nog een schepje er bovenop, zodat mensen zien hoe hard ik mijn best doe.
Voorbeeld 2:
Hoe vaak gebeurd het niet dat kinderen alleen een compliment krijgen om wat ze op school hebben gepresteerd, hoe vaak worden ze een bepaalde kant op gestuurd, een bepaalde richting in omdat je daar later een baan in kunt vinden waar je meeste in kunt verdienen.
Hoe vaak krijgt een kind een compliment puur om wat het is, zodat het niet hoeft te over-presteren om zich geaccepteerd te voelen.

Beter is gewoon van je kind te houden, zonder enige restrictie, dan kan het op een natuurlijke manier opgroeien. Beter een gelukkig kind als vuilophaler dan een ongelukkig kind als arts.
Echt houden van, onvoorwaardelijk, daar zit niks tussen, dat mag er gewoon zijn, anders is het geen houden van.
Heb een fijne dag allemaal en hou van jezelf dan kun je het ook naar de rest van de wereld.
Medium Dit