Over Astrologie

astroloogEr werd mij gevraagd om een stukje te schrijven over astrologie, ik heb gekozen voor de standen van de Maan. Nu even uitleg over de Nieuwe en de Volle Maan, volgende keer wil ik de Maan in de (sterrenbeeld)tekens uitleggen en dan elke maand een ander teken.

Nieuwe en Volle Maan.

Natuurlijk is er voldoende te melden over die andere maanfasen: Groeiende Maan, Eerste kwartier , Bolle Maan, Verbreidende Maan, Laatste kwartier en Zaaiende Maan maar ik heb nu gekozen voor de meest voelbare en dat zijn de Nieuwe Maan en de Volle Maan.

Volle Maan

Deze oefent de grootst mogelijk macht uit. De volle Maan is opwindend. Daar waar het nacht is, is het veel lichter. Bij de Volle Maan heeft de Maan de helft van haar omloopbaan rondom de aarde afgelegd en staat ze voor ons als een ronde schijf aan de hemel. In deze maanfase staan Maan en de Zon in oppositie: recht tegenover elkaar. In het heldere licht van de Volle Maan blijft niets verborgen, zelfs niet het meest geheime gevoel. Veel mensen zijn minder geremd dan gewoonlijk. Emoties zijn niet langer in toom te houden en latente gevoelens van agressie komen naar buiten. We schieten ons doel voorbij en nemen onze eigen grenzen niet langer in acht, noch die van anderen. Bloedingen doen zich in deze periode in heviger mate voor dan gewoonlijk (voorzichtig met verwondingen en operaties). Genezingsprocessen verlopen trager bij een Volle maan periode. Haar kracht is voor mensen, planten en dieren duidelijk te bespeuren. Dit loopt het meest in het oog bij ‘maanzieken’ – mensen die slapend opstaan en beginnen rond te dwalen. Sensitieve mensen lijden aan slaapstoornissen en hebben indrukwekkende dromen en visioenen. We zijn zeer toegankelijk voor uitzonderlijke activiteiten. Het avontuurlijke fascineert ons en we zijn geneigd dingen te doen waaraan we later vol verbazing en soms zelfs huiverend aan zullen terug denken. We hebben geen greep op sterke gevoelens en smartelijke verlangens hebben in ons in hun greep. Het aantal geboortes neemt sterk toe. Ook het aantal mensen dat naar de fles grijpt, bereikt dan een hoogtepunt. Wees ook extra oplettend bij het autorijden. Naast alle onrust geldt de Volle Maan vanouds als het juiste moment voor innerlijke verandering, voor verzoening en vergeving en voor nieuw vriendschappen. Volle Maan is ook een tijd waarin men zich kan losmaken en waarin oplossingen worden gevonden of geboden.

Mensen geboren met een Maan /Zon oppositie in hun horoscoop, geboren dus tijdens de volle Maan, zijn vaak mensen die het één doen en het andere denken. Dit kan besluiteloos en nerveus maken (afhankelijk van andere aspecten in uw horoscoop).

Nieuwe Maan

De invloed van de Nieuw Maan is in mindere mate voelbaar dan die van de Volle Maan. Deze maanfase staat voor vitaliteit en groei. In deze periode staan Maan en Zon in hetzelfde dierenriemteken. De energie is in één punt geconcentreerd. Daarom gaan er in deze fase bijzonder krachtige impulsen uit de Maan . Deze tijd is gunstig voor alle vormen van een nieuw begin. Daarnaast bevordert deze maanfase het kritisch doorwerken en afmaken van alles wat is blijven liggen. Wie graag zijn leven wil veranderen en zichzelf wil bevrijden van negatieve dwang, kan deze tijd van stuwende energie goed gebruiken. De duisternis die met de Nieuwe Maan gepaard gaat, roept ook echter angsten op en dit werkt soms deprimerend. In deze periode staat men bloot aan aanvallen van zwaarmoedigheid. Mensen die hiertoe geneigd zijn doen er goed aan zich daartegen zoveel mogelijk te verzetten en zich niet te laten gaan. In deze periode is het aantal zelfmoorden hoger dan normaal Er is moed voor nodig om nieuwe psychische terreinen te betreden en om de Nieuwe Maan als creatieve periode te waarderen. Wanneer u deze moed kunt opbrengen, zal de Nieuwe Maan u kracht schenken. Uw psychische energie wordt als het ware weer aangevuld en krijgt een nieuwe kans. Er is overigens geen beter tijdstip om problemen op te lossen dan bij Nieuwe Maan. Mocht u zich willen ontdoen van slechte gewoonten, oude relaties of achterhaalde ideeën, dan zal de nieuwe Maan u daarbij optimaal ondersteunen. Deze tijd is ook heel geschikt om te vasten en te ontslakken.

Mensen geboren tijdens de Nieuwe Maan (dus een conjunctie Zon/Maan in hun horoscoop hebben), hebben iets minder behoefte aan contact met familie en omgeving dan gemiddeld en kunnen goed op zichzelf zijn (afhankelijk van andere aspecten in hun horoscoop). Zij hebben een diep en groot inzicht, een van-zelf-weten. Als je zo’n baby in de ogen kijkt, zie je een zwijgende diepte en een wijsheid, die eerbied afdwingen . Het is duidelijk een zuigeling waar een oude ziel inwoont!

Een gedeelte van deze informatie is ontleend onder andere uit ‘De kracht van de Maan’ door Sabine Heideweg

Erg leuk boekje ook voor de niet astroloog!

Voor de maand februari:

 

Laatste kwartier 1 februari 2016 04:29:05
Nieuwe maan 8 februari 2016 15:40:00
Eerste kwartier 15 februari 2016 08:47:51
Volle maan 22 februari 2016 19:20:33
Laatste kwartier 2 maart 2016 00:12:38
Nieuwe maan 9 maart 2016 02:55:59
Eerste kwartier 15 maart 2016 18:04:23
Volle maan 23 maart 2016 13:01:38
Laatste kwartier 31 maart 2016 17:18:41
Nieuwe maan 7 april 2016 13:25:20
Eerste kwartier 14 april 2016 06:00:44
Volle maan 22 april 2016 07:25:00
Laatste kwartier 30 april 2016 05:30:07
Nieuwe maan 6 mei 2016 21:31:18
Eerste kwartier 13 mei 2016 19:03:19
Volle maan 21 mei 2016 23:16:37
Laatste kwartier 29 mei 2016 14:13:41

Warme groetjes Ingrid de Astrologe