Ben jij een geduldig mens?

geduldig mensHet ontwikkelen van geduld is niet zo eenvoudig als menigeen denkt.
Bij sommige mensen zit vaak een aangeboren ongeduldige natuur ingebakken en vertel maar eens dat geduld een schone zaak is aan deze mensen.
Onrustig als ze zijn is er ook een voortdurend zoeken naar nieuwe dingen en dit laat zich maar moeilijk temperen.
Het is al zichtbaar van kleins af aan en meestal hebben de ouders hun handen vol aan zulke kinderen. Het enige wat je kunt doen als je zo een kind hebt is dat je rust momenten inbouwt en zorgt dat er balans is in huis.

Je kan merken aan de ongeduldige geest dat er wel regelmatig gezocht wordt naar spanning en of sensationele dingen.
De geest is continu op zoek en de raderen draaien op volle toeren.
Meestal staan de ogen scherp en hebben ze een onderzoekende blik.
Het zijn de mensen die telkens hun grenzen overschrijden omdat ze altijd bezig zijn en dat ook blijven zonder te stoppen.

Ze hebben een angst voor stilte omdat de stilte te confronterend kan zijn en daardoor hebben ze altijd geluid nodig om zich heen, of zijn ze druk doende met anderen.
Ze hebben ook veel behoefte aan mensen om zich heen of ze trekken erop uit om vreemde oorden te bezoeken. Ze zijn toekomstgericht en maken ook veel plannen in die richting.

Dit zijn vaak de mensen die met veel ideeën en plannen aankomen maar niet het geduld hebben om ze zelf uit te voeren.
Er is veel drukte in het hoofd en soms is er weinig aandacht voor de partner en of anderen in hun omgeving.

Gevoelens worden vaak weggedrukt en daardoor zijn onderdrukte emoties en spanning het logische gevolg. Het patroon waarin deze mensen leven laat geen ruimte voor ontwikkeling van het zelf en de communicatie kan behoorlijk slecht zijn omdat er geen rekening wordt gehouden met de omgeving.
Ze zijn meestal heel content met hun leven en hebben geen geduld om met anderen samen te werken.

Waarschijnlijk kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die zo in het leven staat.
Het is niet altijd eenvoudig om met deze mensen om te gaan, maar er huist een grote energie in deze mensen en deze energie moet naar buiten treden.
Sport of een andere vorm van energie werk is nodig om de energie weer in balans te brengen. Omdat de geest te veel geprikkeld is en maar niet tot rust kan komen is er te veel activiteit en daardoor blijven de raderen maar draaien.

Overbodig om te zeggen dat een burn-out op de loer kan liggen door zo om te gaan met de energie. Leren om op tijd even een pauze in te lassen om weer je energie op te laden is goed om de balans te herstellen. Juist doordat men niet op tijd die rust neemt kom je in een overdrive terecht en voor je het weet ga je ver over je eigen grenzen heen.

Leren geduld te hebben is de enige manier tot een goede communicatie met jezelf en je omgeving heeft het ook een stukje aangenamer daardoor, doordat er opeens inzichten ontstaan die je eerder niet kon zien en begrijpen.

Je wordt een gelukkiger mens en vaak kun je meer bereiken als je in je rust bent omdat dan het overzicht beter te zien is.
Luister naar de signalen van je lichaam, en luister naar je innerlijke stem.
Want die heeft je meer te zeggen dan je wilt horen.
Pleeg niet langer roofbouw op je lichaam en neem je rust-momenten.
Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Zorg dat het niet te laat is.

Als je jezelf hierin herkent en je wil er eens over praten met mij dan kan dit op box 52 bij Top-Paragnosten.

Hartegroet,
Lis