Carneool werking

Carneool is een geliefde sier- en heelsteen. Hiervan worden cabochons, kralen en hangers gemaakt. Het is opwekkende en vrolijkmakende steen. Door carneool krijg je weer meer energie, de steen maakt praktisch en pragmatisch wat goed is voor mensen met concentratieproblemen.

Deze steen heeft de naam te danken aan het Latijnse woord carno, carnis, dit staat voor vlees of vleeskleurig. De naam sarder van de bruine carneool komt van het Griekse Sardios, steen van Sardis. De oude vindplaats carneool ligt namelijk in deze stad in Turkije.

Carneool is een doorzichtige kwartssoort dat meerdere tinten kan hebben. De oranje carneool is het bekendst. Sarder verwijst naar de bruine variant. De steen wordt ook wel kornalijn genoemd, naar de bruinrode kornoelje kers. Andere namen zijn ook wel bloedagaat en vleesagaat.

Carneool werking

De werking van carneool

Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. De steen helpt opbeurend en motiverend. Daarbij heeft de steen een positieve werking op het zelfvertrouwen en een positief effect op depressieve gevoelens, apathie en verwarring. De edelsteen maakt standvastig, behulpzaam en idealistisch. Vaak wordt carneool gebruikt bij het bevorderen van oplossen van problemen.

Carneool beschermt tegen negatieve emoties van anderen. De steen bevordert vruchtbaarheid, heeft een positieve werking op vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen zoals frigiditeit en impotentie.

Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen. Deze edelstenen stimuleren ook de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels. De steen helpt bij reumatische klachten, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.

Carneool en de gezondheid

De edelsteen kan verschillende gezondheidsklachten verlichten. Dit op spiritueel gebied, mentaal emotioneel en fysiek.

Spiritueel

Carneool behoort bij de heiligbeenchakra. Wanneer je de carneool op het basischakra en de heiligbeenchakra plaatst, dan is dit verwarmend bij klachten aan het onderlichaam. Ook helpt het bij de eerste periode van een zwangerschap.

Carneool heelt de aura. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er veel stress heerst.

Mentaal

Door de edelstenen zal je je verantwoordelijk voelen voor de gemeenschap en het groter geheel. Idealisme en goede doelen worden heel normaal. Ook maakt de edelsteen kalm, doelbewust en pragmatisch.

Wanneer je ergens aan begint, dan zal je dit tot een goed einde laten komen.

Emotioneel

Carneool helpt je leven en dood te accepteren zoals deze komen. Je angst voor de dood zal verdwijnen. De rode carneool geeft energie, maakt je actiever en flexibel. De oranje carneool staat voor levensvreugde en plezier. De gele carneool heeft werking op de familiebanden.

Fysiek

Wanneer je de carneool onder het kussen legt dan heeft dit een positieve werking op het inslapen en doorslapen. Het geeft je mooie dromen. Ook stimuleert carneool de doorbloeding van handen en voeten. Dit is fijn wanneer je vaak last hebt van koude handen en voeten.

Carneool is ook bloedstelpend. Daarbij helpt het bij pijnlijke of onregelmatige menstruatie. Bij de vrouwelijke voortplantingsorganen zal de steen ervoor zorgen dat de zwangerschap goed wordt doorstaan. De edelsteen heeft een positieve effect op huidproblemen.

De bruine carneool heeft een gunstig effect voor heesheid, hoesten, bloedneuzen en tegen wijkend tandvlees. De rode carneool is een goede steen voor koorts, ontstekingen, menstruatiepijn, spataderen of bloedarmoede. De oranje edelsteen heeft een helende werking, en werkt goed om een weggebleven menstruatie op te wekken. De gele carneool werkt op ernstige medische klachten zoals bij de maag, leven, nieren, darmen of alvleesklier.

Weetjes

  • Waar carneool gevonden wordt? Dat is in India, Brazilië en Uruguay.
  • De verzorging carneool? Carneool kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.
  • Welke sterrenbeeld er behoort bij de carneool? De sterrenbeelden kreeft, leeuw, maagd, en ram.

Kom in contact met een medium over de edelstenen

Wil jij meer weten over edelstenen? Kom met een medium of paragnost in contact die jou hier meer over kan vertellen.