DOELEN STELLEN

DOELEN STELLENEen doel stellen is best een dingetje.
Als ik in mijn werk iemand vraag wat is je doel, krijg ik steevast als antwoord, ik wil graag een goedlopende zaak, ik wil gelukkig worden, ik wil advocaat worden of welk ander beroep dan ook.
Daar gaat het ook meteen al mis, iets wat je graag wilt is geen doel maar een vraagstelling.
Een doel is om bij een voorbeeld te blijven: Ik ben gelukkig. Als je doel duidelijk is, kijk dan wat je ervoor nodig hebt om dat doel te bereiken, ben niet te streng voor jezelf, elke weg naar je doel kan bijgesteld worden, zolang de focus maar op je doel gericht blijft.
Probeer voor jezelf een soort van stappenplan te maken, wat heb ik nodig om gelukkig te zijn en hoe kom ik daar. Dit is voor iedereen anders, wat wel hetzelfde is voor iedereen is dat je geluk nooit buiten jezelf moet zoeken, het ligt in jezelf, maar mag opnieuw ontdekt worden, waar wordt ik blij van, dus focus op de positieve dingen die je tegenkomt en vaak ligt dat in de kleinste dingen.
Als je het gevoel hebt de weg kwijt te zijn, probeer dan een moment terug te halen waarop je echt gelukkig was, het kan je helpen het gevoel te herinneren gelukkig te zijn, dan weet je weer wat je doel is, dat gelukzalige gevoel in elke situatie, hoe moeilijk soms ook, in elk negatief stukje zit altijd iets positiefs. Moeilijk te zien als je in een negatieve move zit maar vertrouw er op dat dit klopt, aan het einde van de negatieve periode zul je zin wat het je heeft opgeleverd, je bent er sterker uitgekomen, je bent voor jezelf opgekomen, allemaal dingen die je uiteindelijk helpen je doel te bereiken.
Als je vraagstelling duidelijk is komen er vaak vanzelf antwoorden, niet meteen want alles heeft een proces nodig om daar te geraken waar je wilt zijn. Iets wat

je jaren heeft tegengehouden kan niet in een week opgelost zijn. Geef je over aan het proces, vecht er niet tegen, elk gevecht dat je levert vertraagt het proces, leg de lat niet te hoog voor jezelf.
Een doel stellen is best een dingetje, maar er is hulp, durf daarom te vragen, je bent altijd welkom me te vragen of één van mijn collega’s die je met liefde willen verder helpen.
Niemand is geboren om het alleen te doen.
Heb een fijne dag allemaal
Dit XXX