Gender of Bewustwording

Gender of BewustwordingGender: een onderwerp wat de afgelopen dagen actueel was toen een bekend warenhuis aankondigde om genderneutrale kleding te gaan voeren. Handige verkooptactiek of een teken van bewustwording? Wie om zich heen kijkt ziet gendernuance in de hele natuur terug, zowel bij dieren als bij planten.

Hoe past het in de ontwikkeling van mensen, om geboren te worden met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken? Of geboren in een mannelijk lichaam met een vrouwelijke gevoelsbeleving? Of in een vrouwelijk lichaam geboren terwijl je het leven ervaart als een man. Of elke andere nuance daar tussenin.
De logica van gendernuances ontdekte ik door een van de moderne wijzen van onze tijd. Uit ervaringsverhalen ( wie weet heb je zelf zoiets ook weleens ervaren) is bekend dat je in vorige levens leefde als man èn als vrouw.
Stel je voor dat je door een dagboek van die opvolgende levens kon bladeren, dan zou je overzien wat je door zo’n leven hebt geleerd, hoe je als persoon in dat leven stond, op welke manier je gevoelsmatig verbonden was met de mensen in je omgeving. Je zou patronen ontdekken en zien dat jouw talenten en opvallende eigenschappen in het ene leven, een logisch gevolg waren van je ervaringen in vorige levens. Ook zou je zien dat je een aantal opvolgende levens als man werd geboren, omdat jouw persoonlijke bewustwording vroeg om inzichten vanuit de mannelijke beleving. Daarna weer een aantal levens als vrouw, omdat deze ervaringen nu weer nodig waren voor jouw bewustwording.

Dat lijkt logisch, omdat de mannelijke beleving van het leven zo anders is dan de vrouwelijke. Ook hebben mannen vaak andere mogelijkheden dan vrouwen. Zelfs wanneer je de beleving vergelijkt tussen een leven als man en een leven als vrouw in ongeveer dezelfde omstandigheden, dan kom je grote verschillen tegen. Die mannelijke (of vrouwelijke) gevoelsbeleving moet je je als mens eigen maken, je moet erin groeien, eraan wennen, erop inspelen, doorzien en doorvoelen.
Ondertussen moet je ook leven. Opgroeien, veel dingen leren over jouw omgeving en wieweet iets bestuderen, een plek veroveren in je maatschappij van dat moment, verliefd worden, een gezin stichten en dat allemaal vanuit de mannelijke beleving. Ná dat leven kan het nodig zijn om hier meer van te ervaren, dus wacht je tot er een mogelijkheid komt om weer als man geboren te worden. Wie weet in hetzelfde land en dezelfde tijd; wie weet aan de andere kant van de wereld, in een andere tijd. Daar wachten je weer andere ervaringen, maar weer ervaar je dit leven als man. Doorgaans heb je na zeven tot tien levens van hetzelfde geslacht alles ervaren wat er op dat moment voor jou te beleven was en ontstaat er behoefte aan ontwikkeling van de ‘andere kant’.
Na zoveel mannelijke levenservaringen voel je je bijvoorbeeld sexueel aangetrokken tot vrouwen en heb je je een daadkrachtige, logische benadering van problemen eigen gemaakt. Bovendien ben je een geweldig goede verhalenverteller geworden.

Terwijl je in het hiernamaals wacht op een volgende gelegenheid om in bewustzijn te groeien, verlang je diep naar een leven in een vrouwelijk lichaam, want je wilt dóór met je ontwikkeling.
De enige richting die het universum kent is: vóóruit!
Dan komt er een kans om je met een nieuw lichaampje te verbinden. Jouw bewustzijn is op dit moment maximaal doortrokken van mannelijk gevoelsleven wat je je in de afgelopen levens eigen hebt gemaakt. Niet alleen de bijdragen van vader en moeder, maar met name het gevoelsleven van de nieuwe bewoner van dit lichaampje is een belangrijke vormende kracht in de baarmoeder. Het lichaampje wordt daarmee op maat gemaakt voor de nieuwe bewoner, en als het mannelijke gevoel bijzonder overheersend is, ontstaan bij dit vrouwelijke, groeiende lichaampje mannelijke kenmerken.
Dit lijkt misschien een vreemd idee, want wij realiseren ons bij een zwangerschap vrijwel nooit wie de nieuwe bewoner wordt en hoeveel invloed deze heeft op het geheel.

Al voor de geboorte begint dus je nieuwe leven als vrouw. Daarna leer je de rolverdeling: meisjes helpen hun moeder en zorgen voor alles in en om het huis, jongens helpen hun vader bij wat hij doet. Jouw leven wordt anders, kleiner, gezelliger ook. Gevoelsmatig ervaar je weerstand tegen de beperkingen die voor meisjes gelden maar je leert ermee leven. Met je vader en broers mee op jacht is ondenkbaar. Je trekt soms kleding aan van je oudere broer, omdat je je daarin beter thuisvoelt maar je wordt uitgelachen. Als je opgroeit merk je jouw sexuele voorkeur voor meisjes, iets wat in jouw dorp als abnormaal wordt gezien, terwijl het voor jou een vertrouwd gevoel is waarmee je in jouw voorgaande, mannelijke levens te maken had.
Je leert lezen en schrijven en je begint verhalen op te schrijven die je vertelt aan de kinderen en soms ook volwassenen van jouw dorp. Mannelijke dorpsbewoners vinden jou niet interessant, je tanige lichaam lijkt te mannelijk en je gedrag is te direct. Je hebt geen interesse om een gezin te stichten in dit leven, omdat je met een paar vriendinnen een weefkring vormt, waarmee jullie genoeg verdienen om van te leven. Deze vrouwelijke onafhankelijkheid wordt in de gemeenschap niet gewaardeerd. Het huis wordt in brand gestoken wanneer jullie liggen te slapen, je bent 23 jaar.

Zo rijgen zich enkele levens als vrouw aanéén, en gevoelsmatig wen je eraan om als vrouw in het leven te staan. Je leert omgaan met beperkingen, met de niet altijd gewenste belangstelling die mannen voor jou hebben, je ervaart jouw gevoelsleven op een nieuwe manier en gaandeweg ontdek je de diepte van de vrouwelijke ervaring en kan je na verloop van een aantal vrouwelijke levens weer een bepaald stadium van je bewustzijnsontwikkeling afronden.

Mensen die ‘in een verkeerd lichaam’ worden geboren, zijn sterk verbonden met het gevoelsleven wat ze in hun vorige levens hebben ontwikkeld. Misschien zit er weinig tijd tussen het afsluiten van die levens en dit huidige leven. Of is die laatste gevoelsbeleving zo sterk dat het ’t lichaamsbewustzijn in dit leven overschaduwt. Er bestaat in de natuur geen verkeerd lichaam, want alles is onderhevig aan het bewustzijn van de bewoner van dat lichaam. Die bewoner heeft in deze tijd de keus: het lichaam met kunstgrepen aanpassen aan het ‘oude’ bewustzijn, of de tijd nemen om in dit leven verder te gaan met het ontwikkelen van het bewustzijn wat bij dit huidige lichaam, het volgende hoofdstuk in bewustzijnsontwikkeling, past.
Maakt het wat uit? Ik denk van niet, maar dat moet ieder voor zich besluiten.
Het menselijk bewustzijn zal zich altijd verder ontwikkelen en wie eenmaal die route heeft gekozen zal vast wel wat zijwegen tegenkomen, maar of het nu langs de mannelijke of de vrouwelijke ontwikkelingsweg gaat: bewustzijn gaat áltijd stroomopwaarts.

Helena.

Box: 23 Paragnost Marie
Paragnost Marie
Beschikbaar
 
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Box: 24 Paragnost Eva
Paragnost Eva
Beschikbaar
 
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Box: 26 Cleopatra
Cleopatra
Beschikbaar
   
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Box: 39 Lies
Lies
Beschikbaar
 
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Box: 46 Medium Corina
Medium Corina
Beschikbaar
 
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Box: 55 Medium Martina
Medium Martina
Beschikbaar
  
Helderwetend-voelend-horend-ziend/invoelen op specifieke vraag op het gebied van je relatie met jezelf en je omgeving,bewußtzijnswerk

Box: 56 Medium Carine
Medium Carine
Beschikbaar
 
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Box: 65 Michael
Michael
Beschikbaar
 
Medium, paragnost met veel ervaring Engelen, zielen. Voor verleden, heden en toekomst!

Box: 07 Medium Laura
Medium Laura
Ingesprek
 
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Box: 13 Medium Olivia
Medium Olivia
Ingesprek
 
   Helderwetend & intuitief Medium narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) Coach en kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Box: 36 Spiritueel coach Sky
Spiritueel coach Sky
Ingesprek
 
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Box: 43 Medium Rosali
Medium Rosali
Ingesprek
 
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Box: 22 Paragnost Thea
Paragnost Thea
Ingesprek
 
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Box: 29 Medium Marion
Medium Marion
Ingesprek
   
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Box: 50 Medium Diana
Medium Diana
Ingesprek
 
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Box: 04 Albert
Albert
Ingesprek
  
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Box: 02 Marya
Marya
Offline
 
Helderwetend en heldervoelend, sterk in tijdsaanduiding, liefde, tweelingzielen, healer, financieel, zakelijk. Usui Reiki Master en Kundalini Master.  

Box: 03 Evees
Evees
Offline
 
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Box: 05 Medium Margje
Medium Margje
Offline
 
Sterk helderziend medium.  Nuchter , eerlijk en direct. Contact met overleden dierbaren. Alle levensvragen  zijn welkom.

Box: 06 Medium Kitty
Medium Kitty
Offline
 
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Box: 09 Medium Désiree
Medium Désiree
Offline
 
Top Medium, Kattenfluisteraar, Paragnost, HSP, zielsliefde, zielsverwanten, Soulmate, Tweelingzielen, relatievragen, business, mindset, overige levensvragen

Box: 10 Medium Arlette
Medium Arlette
Offline
 
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Box: 11 Medium Betty
Medium Betty
Offline
  
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Box: 12 Oryn
Oryn
Offline
 
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Box: 14 Medium Maria
Medium Maria
Offline
 
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Box: 15 Medium Daniël
Medium Daniël
Offline
 
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Box: 16 Medium Margret
Medium Margret
Offline
 
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Box: 17 Valantino
Valantino
Offline
   
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Box: 18 Leontine
Leontine
Offline
 
Alle vragen zijn belangrijk, helderziend en helderwetend medium, contact met overledenen,vragen over magie, kaarsenmagie, tweelingzielen

Box: 19 Medium Regina
Medium Regina
Offline
 
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Box: 20 Anita
Anita
Offline
 
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Box: 25 Elise
Elise
Offline
 
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Box: 31 Katja Charlotte
Katja Charlotte
Offline
  
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Box: 32 Medium Angie
Medium Angie
Offline
 
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Box: 33 Linda
Linda
Offline
 
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

Box: 34 Christel
Christel
Offline
 
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    

Box: 35 MariaLouise
MariaLouise
Offline
 
Complexe relaties en -situaties • Helder voelend • Intuïtief Coach • HSP • Transformatieproces • Spirituele ontwikkeling • Angst • Stress

Box: 37 Medium Layla (2)
Medium Layla (2)
Offline
    
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Box: 41 Anne Marie
Anne Marie
Offline
 
Zeer ervaren parapsychologe en gespecialiseerd in counseling en coaching

Box: 42 Medium Amy
Medium Amy
Offline
 
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Box: 53 Spiritueel Coach Clarisa
Spiritueel Coach Clarisa
Offline
  
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Box: 58 Medium Jeanette Keur
Medium Jeanette Keur
Offline
  
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Box: 61 Paragnost Marco
Paragnost Marco
Offline
 
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Spiritueel coach. Narcisme, Blokkades, Angst en stress, psychische problemen. Afstemmen op deze tijd    

Box: 62 Medium Bhartie
Medium Bhartie
Offline
 
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Box: 67 Paragnost Martie
Paragnost Martie
Offline
 
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Box: 70 Klanten Service Box
Klanten Service Box
Offline
  
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.

Box: 52 Paragnost Lis
Paragnost Lis
Offline
 
Paragnost/ helderziend. gespecialiseerd in relatie problemen, coaching, kaartreading met de Lenormand kaarten en de Psychic Tarot. Advies op voeding.