Het oude en het nieuwe bewustzijn

Het oude en het nieuwe bewustzijnHet oude en het nieuwe bewustzijn. Wanneer gaat het nu veranderen, wanneer wordt het nu beter en wanneer stopt het nu eens?
Allemaal vragen van mensen die mij spreken aan de lijn over de tijd waarin we leven.
Het goede nieuws is dat het doorgaat tot we allemaal wat bewuster zijn, en het vervelende nieuws is dat dit nog een tijd kan gaan duren, maar eigenlijk ligt dit er ook aan hoe bewust je bent en of je aan dat bewustzijn wilt werken.

Dit is meestal niet het antwoord wat men wil horen maar deze tijd is er ook niet voor niets.
Men wil cursussen doen om snel in een verhoogde trilling te komen maar er vervolgens niet verder aan werken om dat bewustzijn ook te verhogen.
Je gedachtepatronen veranderen is ook niet eenvoudig met een knip van de vingers te veranderen.
Soms mag je heel diep gaan om al die oude aangebakken emotionele koek los te weken en pas dan kun je overgaan tot de echte schoonmaak.
Heel wat werk dus, maar zeg nu zelf als je je keukenkastjes schoon gaat maken of je auto eens goed onder handen wil nemen dan moet je toch ook eerst alles verwijderen voor je eens goed gaat schoonmaken?
Dit werkt net zo op energetisch gebied. We slaan heel wat op gedurende ons leven en het is niet alleen van onszelf maar van iedereen die we tegenkomen.
Waar we elkaar de handen schudden of een telefoongesprek voeren en we door de lijn heen de trilling van iemands stem horen en voelen .
Dit komt allemaal in je veld binnen en dat kan voor onrust en of verstoring zorgen.

HSP`ers oftewel de gevoelige mensen hebben hier het meeste last van en kunnen de ongemakken elke dag ervaren.
Om te voorkomen dat je leegloopt hierdoor kun je jezelf hierin goed trainen.
Belangrijk voor iedereen maar voor de gevoelige mens zeker belangrijker.
Wat doet nu het oude denken en voelen?
Het oude denken handelt vanuit een lagere trilling dan de bewuste mens en blijft vaak hangen in pijn verdriet, boosheid en alles wat met negatieve oude energie te maken heeft.
Dit zijn de lagere trillingen.

De bewustere mens is zich steeds aan het ontdoen van de deze lage trilling en zijn bezig om hun gedrag en negatieve patronen af te leren zodat zij hun zielenenergie meer en meer kunnen ontplooien. Dit zijn de hogere trillingen.
Deze mensen gaan duidelijk gelukkiger door het leven omdat ze zich bewust zijn en veel meer begrijpen.

Er zijn ook zeer rijpe en hoog ontwikkelde zielen die vanuit hogere kosmische sferen komen maar helaas zijn deze zielen eerder uitzondering dan regel.

Het is van groot belang om in de loop van je leven jezelf geestelijk te ontwikkelen.
Maar als je besluit om uit je oude overtuigingen en gedragspatronen te breken dan gaat dat ook weer niet zonder slag of stoot.
Dit kan best heftig zijn omdat je alles vanuit een andere zienswijze mag gaan bekijken en dat kan best heel confronterend zijn.
Er zijn vele gebeurtenissen in een mensenleven die je wereld op zijn kop kunnen zetten maar die tevens het begin kunnen zijn van een nieuw leven.
Denk maar aan echtscheiding dat kan behoorlijk heftig zijn en je leven dusdanig op zijn kop zetten dat je 180 graden mag gaan draaien.

En dit en nog meer heftige dingen zoals een burn-out , een ongeluk , of het verlies van een dierbare zijn soms nodig om het roer compleet om te gooien.
Deze dingen kunnen het begin zijn van een nieuwe weg die je mag gaan inslaan.
Soms is het zelfs nodig om bewust te worden van waar je inzit.
De mens kan koppig zijn en heel vastgeroest zitten in het oude.
Het nieuwe brengt je een bewustzijn wat meer strookt met de tijd waarin we zitten.
Alles wat resoneert met het oude heeft zijn langste tijd gehad. We hoeven niet ongelukkig te zijn doordat we denken dat we vast zitten.
We zitten meestal vast in ons hoofd.
De realiteit is soms heel anders en kan je bewust maken van de illusie waar we allemaal inzitten.
Niet leuk om dit te moeten onderkennen maar wel de enige weg naar bevrijding zoals ik zelf heb gemerkt.

Kijk met de ogen van een kind naar de vele mogelijkheden die de wereld heeft. Jouw nieuwe wereld wel te verstaan want het oude brokkelt steeds meer af.
Door een nieuw bewustzijn aan te boren en je ervoor te openen ga jij je steeds beter voelen en merk je dat je nieuwe denken niet meer in je oude leven past. Je gaat ruimen en daardoor kom je tot de conclusie dat je je veel en veel beter gaat voelen.

Je eigen leven met liefde omarmen en uit je slachtofferrol stappen is niet makkelijk maar wel nodig om de verandering in te luiden.
Met je nieuwe bewustzijn ga je stap voor stap het leven opnieuw ontdekken en dan pas ben je een kind wat voor een speelgoedwinkel staat, en ga je inzien dat het leven wat je tot nu toe hebt geleid niet was waar je ooit voor hebt gekozen.

Wil je eens chatten met mij over dit onderwerp neem dan gerust contact met mij op.

Hartegroet,
Lis