Het werk van een medium

Het werk van een mediumEen medium wordt je niet zomaar. Elk persoon die geboren is met de gave van mediumschap, moet deze gaven trainen.

In het begin is er vaak afkeer en angst van hun gaven, omdat ze als kind geesten zien, of Engelen en andere energieën, waardoor ze ’s nachts niet goed kunnen slapen. Als kind mogen ze “denkbeeldige personen” zien, maar naarmate ze ouder worden, zeggen hun ouders en omgeving, dat ze ermee op moeten houden dingen te verzinnen, en ‘volwassen’ moeten worden.

Waardoor een medium in wording, al snel leert zijn of haar mond erover te houden. En is het vooral een lang en eenzaam proces om alles te leren begrijpen. Sommige sluiten zich compleet af, waardoor de gaven pas op een later tijdstip weer naar boven komen, vaak in alle hevigheid. Meestal na een ingrijpende gebeurtenis.

Elk medium, paragnost of healer, heeft vaak een heel zwaar leven gehad. Een traumatische jeugd of andere nare dingen meegemaakt in hun leven. Dit is omdat zij deze processen moeten doorlopen, om uiteindelijk mensen te kunnen helpen, zowel met hun gaven, als door hun praktijk ervaring.

Mediums zijn van jongs af aan al de therapeut voor hun omgeving, zij luisteren, ondersteunen, adviseren en healen, d.m.v. gesprekken of letterlijk door handoplegging.

Ook dieren voelen zich aangetrokken tot mediums, omdat hun energie nog Zuiver is, hetzelfde met kinderen.

Mediums hebben veel tijd voor zichzelf nodig om op te laden. Je vindt veel natuurlijke mediums in verzorgende beroepen, denk aan: verpleegster, kapster, psycholoog, coach enz.

Uiteindelijk leren zij steeds meer op hun eigen intuïtie te vertrouwen. Hun hele leven lang hebben zij mensen uit hun omgeving, evenals dieren en de natuur gratis geholpen. Dit is tevens de training die zij opgedaan hebben. Sommige mediums volgen ook cursussen om te leren hoe zij zich beter kunnen afschermen, en niet langer energie te lekken, of zich doodmoe te voelen na een sessie.

Mediums zijn ook maar gewone mensen, met hun dagelijkse leven. Waarin zij vaak de spil van het gezin zijn, en zorg dragen over vele mensen in hun omgeving. Dit omdat zij zich verantwoordelijk voelen voor iedereen.

Als het medium besluit er haar of zijn beroep van te maken, dan is het heel erg moeilijk om grenzen aan te geven naar hun klanten. Omdat ze gewend zijn alsmaar te geven, geven ze vaak meer dan ze ontvangen. Geld is het ruilmiddel, maar het is voor het medium ook de kunst om te leren hun grenzen beter te bewaken.

Er zullen altijd klanten zijn die proberen over hun grenzen heen te gaan. En omdat zij van mensen houden en ze oprecht willen helpen, is dit een les die elk medium op de harde manier moet leren.

Natuurlijk zijn zij enorm dankbaar voor het werk wat zij mogen doen, maar het is de meest vermoeiende baan ter wereld. En weinigen kunnen dit werk 8 uur per dag volhouden, omdat het je enorm uitput. En zij hebben er vaak daarnaast nog een parttime baan bij.

Het ruilmiddel op Aarde is geld, en nog steeds vinden veel mensen vandaag de dag, dat mediums hun gaven gratis moeten delen. Wat zij vergeten is, dat het medium een leven lang geïnvesteerd heeft in deze gaven (en bijbehorende cursussen), en dat je niet betaald voor de gave, maar voor de tijd die ze in jou steken. Want tijd is zoals altijd geld, en die tijd hadden ze ook kunnen besteden aan een veel beter betaalde baan. Omdat ze zuiver willen blijven, vragen ze nooit de hoofdprijs voor een consult of healing. Zodat het voor elk mens betaalbaar blijft.

Sommige klanten zien hun medium als een robot, die altijd maar moet presteren. Ze drukken op een knopje, en het antwoord komt eruit rollen. Zij zien het medium niet als mens, als persoon. Natuurlijk zijn er ook een heleboel liefdevolle en dankbare klanten, en daar focust het medium zich vooral op.

Klanten die op zoek zijn naar de ‘quick fix’, ‘komt mijn partner terug’, en er alles aan doen om het medium te manipuleren om hun toekomst antwoord te krijgen. Dit put een medium enorm uit. Zij zijn daarom vrij om zulke klanten te weigeren, gesprekken te staken, en in het ergste geval, deze klant te blokkeren.

Het medium heeft door de jaren heen geleerd dat zij niet iedereen kunnen helpen, hoe graag ze dit ook zouden willen. Ze accepteren dat, en genieten van de stappen die elke klant zet. Wetende dat zij ooit ook op dat punt stonden.

Zij beseffen dat ze niet al-wetend zijn, en zelf ook nog altijd verder groeien en veel mogen leren. Ze weten dat ze er ook naast kunnen zitten, en zullen daardoor nooit toekomst garanties geven.

Het medium is dankbaar voor het vak wat zij mogen uitoefenen, en leren van elk klant ook weer wat. Zij zien het als hun Roeping, en zullen dit werk altijd blijven doen, in meer of mindere mate, afhankelijk van hun levensfase.

Sommige mediums worden ernstig ziek, omdat zij niet goed weten hoe zij zich moeten aarden, en afschermen. Ze kunnen ook in een burn-out of depressie terecht komen. Zulke mediums kunnen het beste een aantal maanden of zelfs jaren rust nemen van dit werk, totdat zij hun eigen leven meer op orde hebben. Het advies wat zij aan anderen geven, moeten zij uiteraard ook zélf opvolgen.

Verder zijn mediums vooral hier om de wereld een stukje mooier te maken. Jou in contact te brengen met je intuïtie, en de roep van je eigen Ziel te volgen, ze brengen je terug in je eigen kracht. In contact staan met een zuiver medium geeft je enorm veel positieve energie, het werkt troostend en voedend.

Toon je dankbaarheid ook aan het medium die jou geholpen heeft. Maar vergeet ook nooit dat zij de deur voor je open houden, en je zelf besluit, om erdoorheen te lopen of niet; op naar een nieuwe levensfase, alles vanuit je Vrije Wil.

© Medium Arlette

© Top Paragnosten.nl

Deze tekst mag niet overgenomen worden zonder toestemming