Lichamelijk zuiveren

Lichamelijk zuiverenLichamelijk zuiveren. Er zijn veel manieren om je lichaam te zuiveren van ballaststoffen. De meest efficiënte manier is ‘vasten’. Vasten is niet hetzelfde dan jezelf uithongeren. Er wordt meestal gedacht dat het heel moeilijk is. De idee om honger te lijden, zich slap en zwak te voelen zijn beelden die als eerste tevoorschijn komen.
Maar eigenlijk is het zo dat onze ziel al hongerig is, dat we al moe, uitgeput en verzwakt zijn. Zonder dat we ons er zelf echt bewust van zijn, is ons systeem energetisch verstopt. Als er dus iets is waar we ons best zorgen over mogen maken is het wel dit.
Door regelmatig een vastentijd in te voeren, voeden we onze ziel en zorgen we voor de nodige rust in ons spijsverteringssysteem en uiteraard ook voor ons hele lichaam en geest. Vasten zorgt voor het verwijderen van opgestapelde gifstoffen. Hoe meer gifstoffen in ons lichaam, hoe heftiger ons lichaam erop reageert.
Niettemin ervaar je reeds na een paar dagen een toenemend gevoel van helderheid, lichtheid en meer levenslust. In plaats van je zwakker te voelen, voel je je levenslustiger.
Je voelt je beter in je vel en bovendien merk je dat je heldere kanalen helemaal opgeschoond zijn.
Voor je aan een vastentijd begint is het verstandig een natuurgeneeskundig therapeut of arts te raadplegen, mocht je gezondheidsklachten hebben en hiervoor behandeld worden. Bereid je ook bewust mentaal voor. Je lichaam is een heel intelligent voertuig en moet niet van slag geraken.
Beginnen met een dag vasten is een goede start. Voordat je een vastendag plant, kan je best de avond ervoor een lichte maaltijd nemen met weinig suiker, omdat suiker het verlangen naar eten stimuleert. Op de dag zelf drink je bronwater (met eventueel een halve uitgeknepen citroen) op kamertemperatuur (2-3 liter). De lever, nieren en je spijsverteringssysteem worden helemaal opgeschoond. De volgende dag kan je opnieuw licht voedsel eten, fruit, gestoomde groentjes. Het is de moeite waard om te voelen wat een vastendag je brengt.

Geniet ervan!
Mieke Box 49
www.miekecoigne.com