Liefde is vertrouwen schenken

Liefde is vertrouwen schenkenLiefde is vertrouwen schenken. Wat een heerlijk kop thee heb jij ingeschonken zeg, de smaak is echt heerlijk. Met zorg voor jou klaargemaakt en schijnbaar is het op de juiste sterkte. Je schenkt dus iets in met liefde voor een ander. De ene keer kan beter uitvallen dan de ander.

Je kunt ook cadeautjes schenken aan een ander. Het kopje thee en cadeaus zijn zichtbare geschenken. Er is ook iets wat onzichtbaar is wat je kunt schenken en dat is liefde. Maar…

Liefde schenken door vertrouwen er bij uit te stralen, zal de liefde net als een roos, die geen water geschonken heeft gekregen, zijn koppie gaan laten hangen.

Zo heeft warm water theebladeren nodig om de juiste smaak te krijgen, om er thee van te maken. Hebben cadeaus jou nodig om ze te kopen of te maken. Anders kun je ze niet schenken. En heeft liefde vertrouwen nodig om te kunnen bouwen samen.

Vertrouwen in deze die 2 kanten opgaat. Vertrouwen aan de ander schenken, door zelf in zelfvertrouwen te staan. En als dat van beide kanten komt, heet dat liefde is vertrouwen schenken. Beeld je eens in, dat jij zelfvertrouwen mist, dan wil je graag van de ander vertrouwen ontvangen. Zodat je weet dat de ander het echt meent.

Maar als jij zelfvertrouwen mist, dan schenk jij de ander helaas geen vertrouwen. Dan zal de ander dat in het begin niet in de gaten hebben. Op een gegeven moment wel. Jij vraagt dan net even iets te vaak om een bevestiging. Je zit de ander ook dan vaak te veel op zijn huid. Zodra de ander even iets anders reageert, humeurig is, of later thuiskomt dan gepland, slaat bij jou de onzekerheid al toe.

Die energie wordt gevoeld. En komt de liefde tussen jullie beiden niet ten goede. Wat ook gebeurt als jij wel in zelfvertrouwen staat en de ander niet, dan voel jij dat ook. Dan voel je de behoefte om dingen bespreekbaar te maken, maar de antwoorden voelen niet bevredigend.

Pas als beiden vanuit zelfvertrouwen, met vertrouwen in de relatie staan, kan liefde stromen zoals het is bedoeld. En hier ligt dus precies dat addertje onder het gras, waarom veel relaties het niet halen.

We denken dat we liefde voor elkaar voelen en vaak is dat ook zo, maar ontbreekt vertrouwen en zelfvertrouwen, gaat de verbinding schuren, deukjes krijgen, daarna scheuren vertonen en kan het compleet escaleren. Vertrouwen heeft in deze niets te maken met vreemd gaan, alhoewel heel veel mensen dat vaak wel direct invullen als een medium van Spiritueel Zandvoort het over vertrouwen heeft binnen een relatie.

Als dat wordt gedacht, zegt het direct iets over het zelfvertrouwen van de cliënt. Een Spiritueel consulent van Spiritueel Zandvoort haakt daar dan op in. Als jij bij vertrouwen alleen denkt aan een scheve schaats rijden, heb je nog niet goed bij het woord vertrouwen stilgestaan. Liefde is vertrouwen schenken.

Hoe schenk je vertrouwen? Door vanuit zelfvertrouwen in de relatie te staan. Dat betekent, niet bang zijn om niet iets te durven zeggen. Jezelf zijn. Niet bezig zijn met de vraag, of de relatie wel blijvend is. Je aanwezigheid nu daar gaat het om. Er van genieten en bijsturen als nodig is. Je hoort dit als je contact opneemt met een van de spiritueel consulent van de spirituele hulplijn Spiritueel Zandvoort

Het is een houding, die open is, eerlijk en transparant, waar geen geintje angst onder zit. Dan leef je vanuit je gevoel en van daaruit opereer je. Het is een hele fijne vorm van in het leven staan en uiteraard ook in een liefdesrelatie. Liefde kan niet zonder zelfvertrouwen. Dan valt en namelijk niets te bouwen!

www.spiritueelzandvoort.nl