OMGAAN MET

hoog gevoelige kinderenWat ik met regelmaat tegenkom in mijn werk als medium zijn mensen met hoog gevoelige kinderen en weten vaak niet zo goed hoe ze hiermee moeten omgaan.
Hooggevoelige kinderen zijn makkelijk overprikkelbaar en worden daardoor ook erg druk, vooral ook omdat ze hun energie niet goed kwijt kunnen, ieder kind is uniek en heeft ook zijn/haar manier om een teveel aan energie weer te minderen tot een gezond niveau, de één doe dat door spelen en ravotten en anderen krijgen daar juist weer meer energie van.
Belangrijk is dan ook dat met regelmaat een rustmoment wordt ingelast door middel van knutselen, wandelen samen, of op een prikkelarme plek mee uit eten nemen 1 op 1, zodat ze niet afgeleid worden door tv oid. Tijdens deze activiteit kun je de kans nemen, omdat ze daar in andere momenten vaak te druk zijn om met ze te communiceren, als ik dit advies aan ouders geef krijg ik bijna standaard als antwoord, maar dan slaan ze dicht.
Communiceren met hooggevoelige kinderen doe je het best door open vragen te stellen, dus geen vragen die ze met alleen een ja of een nee kunnen beantwoorden, want daar raak je ze vaak kwijt en gaan ze hun eigen ding weer doen.
Kinderen die hoog gevoelig zijn, zijn ook heel wijze kinderen, ze zien en weten, dus daarom neem alles wat ze vertellen serieus, hoe raar het soms ook mag overkomen, het zijn ook die kinderen die overleden zien of mee communiceren, het zijn ook kinderen die spiegelen en de ouders vaak iets te leren hebben, durf te kijken en leer.
Het gebeurd helaas vaak dat hooggevoelige kinderen worden bestempelt met het label ADHD of een andere autistische aandoening, ze worden door hun hooggevoeligheid makkelijk overprikkeld, kijk waar het probleem ligt en minimaliseer de prikkels, dit is helaas op veel scholen nog niet mogelijk maar gelukkig gebeurd dat wel steeds meer, communiceer met de school om het je kind zo makkelijk mogelijk te maken. Een hoog gevoelig kind zit het best voor in de klas, dit zegt niet dat het niet meer geprikkeld wordt, maar minder als het tussen andere kinderen zit. Als het op school niet lukt is het misschien goed uit te kijken naar een school die beter bij kind past, het gaat tenslotte om zijn/haar welzijn.

Heb een fijne dag allemaal XXX ben lief voor jezelf dan ben je dat ook voor de wereld.
Medium Dit