Samen zaaien en oogsten

Samen zaaien en oogstenSamen zaaien en oogsten is de intentie van een liefdesrelatie. Wat je zaait, dat oogst je. Zeggen ze. Maar, als je iets zaait, zul je het ook aandacht moeten geven. Dat kan in de vorm van water zijn, als het om echte zaadjes gaat, misschien een beetje extra helpen door een handje mestvoeding. Dan gaan jouw zaadjes heus groeien. Dan kun je iets moois gaan oogsten, als je het de tijd geeft, die het nodig heeft.

Zo werkt het ook met zaadjes die je kunt planten, als liefde willen verspreiden. Willen bouwen aan vertrouwen. Je kunt één keer een goed gesprek hebben met elkaar, dan heb je weliswaar zaadjes geplant. Maar doe je daarna niets meer, dan groeit er ook niet iets moois uit.

Dan kun je denken dat het bij de ander ligt, maar zo werkt het niet in een relatie. Samen bouwen aan de zaadjes die zijn geplant. Waarbij je water kunt zien en de mest als voeding die je op een liefdevolle manier naar elkaar communiceert.

Je kunt ook met anderen zaadjes planten. Stel voor dat er iets speelt waar je het helemaal niet mee eens bent. Omdat je vindt dat je vrijheid in het gedrang komt. Dan kun je metgezellen zoeken om samen zaadjes mee te planten. Om samen aan de slag te gaan om te laten zien dat je het ergens niet mee eens bent.

De mooiste manier om zaadjes te planten is het vreedzaam aan te pakken. Zaadjes hebben tijd nodig, ze moeten hard werken. Ze moeten uit de grond komen, wakker worden, oefenen, groeien en dat gaat aan de ene kant vanzelf. Aan de andere kant is daar liefde, aandacht en rust voor nodig.

Wil je zaadjes planten en er verder niet meer naar omkijken, dan zul je waarschijnlijk teleurgesteld zijn. Dan staan ze er armetierig bij hoor. Dan zullen er een paar zijn gegroeid, die waren sterk genoeg het op hun eentje voor elkaar te krijgen. Maar het gros zal er verlaten bij staan.

Zaadjes planten kun je alleen doen, dan gaat het om persoonlijke groei. Maar is het niet veel leuker om het samen te doen? Laat dat nou juist het mooie zijn aan een verbinding, een liefdesrelatie, samen planten, voeden en oogsten.

Laten we dit niet weten. Dat we er als vanzelfsprekend vanuit gaan dat de ander leuk is. En precies zo zal doen en zijn zoals jij er blind iets bij hebt ingevuld. Kom je bedrogen uit. Niemand is hetzelfde en jullie zullen toch echt samen moeten zaaien en oogsten. Als je dat weet hè en dat vertellen de mediums en paragnosten van Luisterconsulenten je heel graag, dan kan er in feite niet zoveel meer mis gaan in een liefdesrelatie.

Dan ben je beiden er van bewust, wacht even. We kunnen met elkaar praten, dan zaaien we plantjes. Maar daarna, willen we oogsten, zullen we elkaar ook moeten voeden. Niet er van uitgaan dat de ander het nu wel weet. Iets wat nieuw is, wat je van elkaar verlangt, vraagt en zegt, doen we, moet je liefdevol voeden. Wil je allebei fijn kunnen oogsten, zorg dan voor elkaar dat je elkaar met het juiste voedt.

Liefdevol corrigeren, niet zeggen. Zie je wel, je belooft het, maar je doet het niet. Dan had je beter niet met elkaar kunnen afspreken zaadjes te planten, zal een luisterconsulent aangeven.

Het is de bedoeling binnen een liefderelatie, dat je elkaar goed leert kennen. Dat je van elkaar weet waar je krachtig in bent en zwak. Dat je elkaar helpt naar grotere hoogte. Als je dat samen kunt, en je kunt elkaar positief stimuleren. Moet jullie eens kijken wat je op een gegeven moment kunt oogsten.

Een band voor het leven en dat is toch wat je voor ogen hebt samen? Doe het dan ook samen met de beste en juiste intenties. Daar kom je verder mee.

www.luisterconsulenten.nl