Spiegelen

TarotkaartenToen ik een aantal maanden geleden het nieuws hoorde, dat Doreen Virtue niet meer achter haar eigen cursussen en tarotkaarten stond, sommige uit de handel zou halen en zich alleen nog maar zou focussen op God en Jezus, was ik behoorlijk van streek. Doreen, de Angel Lady pur sang, heeft mij namelijk bijna alles geleerd wat ik nu weet over aartsengelen, engelen, natuurwezens en kaartleggen. Ik heb de Angel Intuitive Course en Certified Angel Cards Reader cursus bij haar gevolgd en voor mij was het een verdieping en aangename aanvulling op mijn spirituele pad.

Ik heb nu standaard dagelijks een team van vier aartsengelen om me heen (Michael links achter, Raphael rechts achter, Raguel links voor en Ariel rechts voor) en ik hoef me hun kleuren maar te visualiseren, of ik voel hun sterke aanwezigheid. Als ik een parkeerplaats op een drukke plek nodig heb, roep ik meteen aartsengel Chamuel aan en zonder dollen kan ik zeggen dat er altijd een parkeerplekje voor mij is. Doordat Doreen mij over de natuurwezens heeft geleerd, raap ik regelmatig rotzooi op uit het bos, omdat de natuurbewoners daar geen prijs op stellen en weet ik dat de bomen en planten in mijn tuin beter groeien en bloeien als ik de hulp inroep van al die prachtige wezentjes, die we elfen of kabouters zouden noemen.

Dus hoezo houdt ze ermee op en staat ze niet meer achter haar eigen werk?
Na een paar dagen frustratie pak ik één van de vele decks uit mijn kast. Van Doreen alleen heb ik er tien, al dan niet samen met anderen gecreëerd. Ik kijk naar de prachtige afbeeldingen en de positieve teksten op de kaarten en voel dat ze allemaal zuiver zijn. En op het moment dat ze gemaakt werden, heeft Doreen dat ook zo gevoeld. Dat ze nu veranderd is en zich alleen nog maar met God en Jezus wil bezighouden, is een keuze en haar goed recht. Ik denk opeens aan alle cursussen en workshops, die ik op het spirituele vlak heb gevolgd. In de kast staat een map met al mijn certificaten erin. Ik blader ze door en zie dat er een aantal zijn, die ik nu nooit meer zou doen en dat ik me afvraag waarom ik ze in hemelsnaam heb gedaan. Op dat moment voelde het goed, maar kom op, dacht ik toen echt dat ik door bepaalde handelingen te verrichten bij iemand, ervoor kon zorgen dat die persoon moeiteloos door het leven kon gaan? Natuurlijk niet!

En zo zie ik dat ook mijn spirituele smaak in de loop der tijden is veranderd. En opnieuw leer ik dat alles en iedereen om mij heen een spiegel is voor mezelf.

Ilona box 40