Spiritualiteit, wat is dat nou

Spiritualiteit, wat is dat nouSpiritualiteit, wat is dat nou en hoe gaan we ermee om.
Er zijn veel richtingen die spiritueel genoemd worden, boedhisme, sjamanisme etc. maar is dit spiritueel of een label die aan een bepaald soort van leven wordt gehangen, ben je spiritueel als je leeft volgens één van de vele stromen die er op dit moment zijn?
Als je een kaart kunt lezen, reiki toe kunt passen of welke vorm van healing dan ook, ben je dan per definitie spiritueel ontwikkeld?
NEE dat heeft niet zoveel te maken met spiritueel zijn, spiritueel leven is een staat van ZIJN en iedereen ja iedereen is hierin volop in groei en beweging. Mensen die dit toe mogen passen en dan op een zuivere manier zijn spiritueel misschien wat meer ontwikkeld, met de kanttekening dat iedereen spiritueel is en zich bevind op die plek die past bij zijn/haar ontwikkeling, dus altijd op de goeie plek.
Spiritueel is niet wat je doet maar een staat van ZIJN en heeft niets te maken met wat we hier spiritueel noemen. Iemand die geen kaart legt of iets in die trant kan spiritueler zijn dan iemand die zich daar wel mee bezig houdt.
Als je bijvoorbeeld een vegetariër bent en veroordeeld mensen die dit niet zijn is dit spiritueel? nee, als je echt spiritueel bent veroordeel je niet, we zijn hier allemaal gekomen met een vrije wil, dus oordeel of veroordeel niet, zet jezelf nooit op een hogere plaats dan iemand anders, het resultaat is dat je jezelf spiritueel naar beneden haalt.
En zoals bij alles is er een positieve en een negatieve kant, veel mensen zijn nieuwsgierig naar wat we spiritueel noemen en gaan op onderzoek uit, niet weten waar ze mee te maken kunnen krijgen, zo zijn er die aan de drugs geraken of op een psychiatrische afdeling belanden. SPIRITUALITEIT IS GEEN SPEELGOED.
Als je op zoek bent doe dit dan met iemand die weet waar hij/zij het over heeft.
Een huis reinigen bijvoorbeeld kun je niet zomaar doen met salie, belangrijk is dat je weet waar je mee dealt, je kunt soms meer kwaad doen dan goed, er zijn poorten die beter gesloten kunnen blijven, niet alles is licht en liefde.
Hou je niet bezig met het draaien van glaasjes of wat dan ook, dit kan echt heel gevaarlijk zijn, wederom niet doen of met iemand die echt weet wat hij/zij doet.

Het mooie van spiritueel zijn is dat er steeds meer mensen mogen werken als lichtwerker, dit zijn mens die mogen werken voor het licht om anderen te helpen bewust te worden zodat we naar een aarde kunnen groeien die weer klopt, best een pittige taak vaak, maar zo dankbaar om te mogen doen.
Een lichtwerker zal dan ook nooit zichzelf ophemelen en zich bewust blijven dat niet hij/zij maar het Universum de boodschappen doorgeeft aan diegene die het nodig heeft, een lichtwerker is niet meer en niet minder een doorgeefluik van.
Boodschappen kunnen doorkomen van gidsen, engelen of dierbare mensen die zijn overgegaan, elke lichtwerker werkt op zijn/haar unieke manier omdat iedereen werkt met zijn/haar gidsen, deze gidsen zijn weer doorgevers van het grote geheel en zijn in staat soms ook met hulp van iemand aan gene zijde.
En zo lieve mensen wordt ervoor gezorgd dat uiteindelijk het plaatje mag gaan kloppen, zodat we allemaal daar naartoe mogen groeien waar we uiteindelijk vandaan komen, vanuit het licht.
Heb een fijne dag allemaal, ben lief voor jezelf
Lieve groet,
Dit XXX