Toekomstvoorspellingen

ToekomstvoorspellingenOngeacht welk divinatorisch instrument wordt gebruikt, niemand kan absoluut garanderen wat er over drie, zes of 12 maanden vanaf nu zal gebeuren. Tenzij je ervan overtuigd bent dat de toekomst vastligt en iedereen een voorbestemd pad zal volgen, zoals een mechanisch stukje speelgoed.
Ik ben nog steeds in opleiding om accuraat te leren werken met de Osho Zen tarotkaarten. Ik heb sinds het begin van deze opleiding als boodschap meegekregen dat tarotkaarten geen toekomst voorspellen. En eigenlijk bij al mijn opleidingen heb ik als eerste meegekregen dit ook mee te geven aan mensen die graag hun toekomst als een vaststaand gegeven willen zien. Iedereen is geboren met een eigen levens- en zielsplan en mij lijkt het ook veel interessanter om vanuit die belichting een reading te geven. Maar niet iedereen is te vinden voor deze belichting. Gemakkelijker is het soms te weten: komt het goed, ja of nee, de rest interesseert me niet.
Wat ik leer is dat de tarot (en eigenlijk geldt dit voor veel instrumenten) ons in de mogelijkheid stelt om de horizon af te tasten en de potentiële kansen en risico’s te ontmantelen waarop wij kunnen reageren.
Door ons vooraf te oriënteren op mogelijke alternatieven, kunnen we keuzes maken en mensen ondersteunen om op een zo gunstig mogelijke manier vorm te helpen.
Anderzijds gebeurt het ook dat iemand heel diep vanbinnen niet wenst mee te gaan in de noodzakelijke veranderingen die voorhanden liggen. Dit heeft met heel veel dingen te maken en als eerste is het angst voor de verandering. Angst om iemand los te laten, angst voor het onbekende, angst voor afwijzing en teleurstelling. Als ik in een reading opmerk dat een situatie behoorlijk destructief, toxisch en ziekmakend is, en degene die de reading ontvangt toch liever in die situatie blijft in de hoop dat het ooit eens beter wordt, heb ik niet meer zoveel in te brengen. Ik kan dan iemand ondersteunen om dieper in te voelen, in plaats van te hopen dat het ooit beter wordt.
Readingen van welke aard geven inzicht en de krijtlijnen waarin verandering zich opdringt en kunnen ook de bevestiging geven dat het gekozen pad resoneert met iemands ziels- en levensdoel. Het laatste is uiteraard leuker om te horen, dan de boodschap te brengen dat de keuzes conflicterend in- en doorwerken voor de persoon zelf.
Een tarotreading geeft soms een heel verrassend resultaat doordat het tegenovergestelde wordt onthuld van hetgeen we zeggen of doen, terwijl het juist de knooppunten zijn die ontward worden voor de oplossing.
Een simpel voorbeeld: wat doet een bakker? Een bakker creëert met liefde en zorg de producten die hij verkoopt aan de mensen die zijn producten waarderen en ervan genieten. Misschien staan we er niet zo bij stil bij het creatieproces van een bakker en zo geldt dit eigenlijk voor iedereen. Iedereen doet iets, creëert iets, al is men zich er niet altijd van bewust. En dat heeft weer te maken met de vervlakking die begint met onszelf.
Het voorspellen van geluk, van rijkdom, van een liefdevolle partner ervaar ik als misleidend. Inzichten en handvatten aanreiken om het eigen geluk te creëren is uiteindelijk veel zinvoller dan geluk, rijkdom en een liefdevolle partner te voorspellen of te beloven.
En zoals ik vaak in eerdere blogs heb geschreven, draait het in eerste instantie rond het groeien naar onvoorwaardelijke zelfliefde, waardoor we in onze liefdes- en scheppingskracht komen. En hierin hebben we allen ons huiswerk te doen. Zoals Kaypacha in zijn wekelijkse Pele rapporten inspirerend vertelt, het is nu echt huiswerk doen. Doen we het niet dan nemen we heel veel mee naar 2019 en dat kan wel eens zwaar doorwerken op de toekomst die we zo graag willen.
Het komt meestal niet zomaar goed. Dat is een vorm van collectieve hypnotiserende gedachten die we al te vaak horen. Wakker worden is een ding, maar effectief de veranderingen die zich opdringen, aanpakken leidt naar nieuwe wegen, nieuwe mogelijkheden, nieuwe uitdagingen en uiteindelijk naar het creëren van waar we werkelijk naar verlangen.
En dat verlangen mogen we nu gaan afstemmen op ons levens- en zielsplan. Niet op het vergelijk met de buitenwereld of de verwachtingen van anderen. Het laddertje tegen eigen muur zetten, het is niet te laat. Nooit te laat. Je wordt de kapitein van je eigen schip en jij bepaalt jouw koers. Soms varen mensen een tijdje met je mee, anderen stappen er spontaan uit en sommigen verzoek je vriendelijk je schip te verlaten. Na een tijdje kunnen degenen die uit je schip zijn gestapt, opnieuw willen instappen, alleen ben JIJ diegene die vanuit je dieper voelen een volhartig JA zal zeggen of een volhartig NEEN, zonder drama of geweld.

Warme hartegroet
Mieke
www.miekecoigne.com