Uit de spirituele kast komen

Uit de spirituele kast komenUit de spirituele kast komen. Herken je dat je je veel te lang weggestopt hebt in de spirituele kast? Angst voor de mogelijke reacties van geliefden en de omgeving?
Hier en daar zoek je mensen op om erover te praten, je bent aan het aftasten en aan het zoeken naar antwoorden. Is het niet gek dat je dingen weet en voel? Wat moet je met de dingen die ik weet en voel?
Soms is het goed tot het voor jezelf wat helder is. Anderzijds zet je jezelf vast om vanuit je goddelijke levensdoel te leven. Je verbergt dan je diepste waarheden voor jezelf.
Het gaat niet over grootse bewegingen naar de buitenwereld, tenzij je voelt dat je dit moet doen. Het kan ook prachtig zijn je ervaringen te delen, zodat er meer openheid en ruimte ontstaat.
We zijn allemaal spirituele wezens, ook dieren en alles wat ons hart opent, dragen bij tot het ons herinneren wie we zijn en wat de zin van ons leven is.
In alles wat je doet is spirit aanwezig. Tenzij je voelt dat je leven en wat je doet niet bezield en gedragen wordt door je zielsinhoud.
Door je te verbinden met je zielsinhoud wordt het duidelijk welke richting je wilt uitgaan. En voor velen is de weg naar spirituele zingeving een zoektocht. Een zoektocht naar zichzelf. Wie ben ik?
Op die weg trek je gelijkgestemde zielen aan. Er is herkenning. Een valkuil in het aantrekken van gelijkgestemde zielen is het creëren van een goed gevoel community. Niets mis mee.
We kunnen ook openstaan voor mensen die op een andere wijze in het leven staan en eveneens een inspiratiebron zijn voor elkaar. Op een of andere manier creëren we door het oprichten van communities afgescheidenheid. Iedereen volgt een eigen pad en ieders pad is uniek. We hoeven niemand uit te sluiten in het grotere web om als minder of meer te beoordelen.
We hebben onze eigen ervaringen en uitdagingen en hierin mogen we ons veilig voelen en vertrouwen. Ook in de spirituele zoektocht gebeurt het dat het pad van anderen wordt gevolgd. Er zijn leiders en volgers en ook dat is de oude weg naar spiritualiteitsbeleving.
De Nieuwe Tijd wordt gekenmerkt door wederzijds inspireren en samenwerking, vanuit eigen zielskleur. Van daaruit ontstaan prachtige nieuwe ervaringen en vormen die onvoorspelbaar zijn.
We hoeven niemand te overtuigen, tenzij er nog de behoefte is om overtuigd te worden of te overtuigen. Door te luisteren naar ons hart, weten we intuïtief wat ons dichter bij onszelf brengt of ons verder afleidt.
Je mag aardig voor jezelf zijn in je zoektocht, laat het licht in je hart, in je ziel schijnen. Vertrouw op je innerlijke waarheid en herinner je dat je het recht hebt om jezelf te zijn met die waarheid. Vertrouw op de kracht van je innerlijke licht. Het is sterker dan angst of twijfel. Laat het een pad zijn van vrede, kracht en liefde.