Uitgesteld geluk

Uitgesteld geluk Het ongrijpbare geluksgevoel. Het gevoel dat het geluk net aan je neus is voorbijgegaan.
Een sollicitatie waarin je ervan overtuigd was dat die job en niets anders je het échte geluk zou gebracht hebben.
Een huis waar je je al maanden zag in rondlopen is net aan iemand anders verhuurd of verkocht.
Een lang geleden geplande vakantie valt in duigen omdat je in de lappenmand ligt.
Een man of vrouw waar je al een tijdje gevoelens hebt, gaat er met iemand anders vandoor.
Als ik nou maar een beetje geluk had in werk, dan zou ik me helemaal gelukkig voelen. Je voelt je niet gelukkig. Je ervaart je leven als saai. Je haalt uit niets anders vreugde en plezier. Je had je gedachten op dit werk gezet.
Je ervaart het als oneerlijk dat je droomhuis voor iemand anders is. Je spreekt je ongenoegen uit en je voelt je diep ontgoocheld dat je dit huis niet hebt.
In de liefde slaat de gekte helaas ook toe. Je nam aan dat die man/vrouw zou kiezen voor jou. Je voelt je verontwaardigd. Wat heeft hij/zij dat jij niet zou hebben? Zonder die man/vrouw verklaar je zelf je geluk voorbij.
Het laten afhangen van een geluksgevoel is verontrustend gigantisch.
Je kijkt verlangend uit van het ene moment naar het andere moment en ervaart een overwegend kortstondig geluksgevoel.
Je hebt de verlangde baan, je woont in je droomhuis, je hebt de partner en toch…het leven lijkt aan mekaar te hangen van geluksmomenten.
Geluksmomenten worden snel een evidentie. Het verlangen om weer naar andere geluksmomenten uit te kijken is de drijfveer om het leven zin te geven.
Vertrouw je misschien teveel op wat je materieel verkregen hebt wanneer je kijkt naar hoe blij en gelukkig je bent?
Herken je bij jezelf dat je zegt dat je pas gelukkig kan zijn wanneer je de ware ontmoet, genoeg geld hebt, een mooi figuur hebt enzovoort?
Waarom zou je wachten op de voor jou juiste bestemming voordat je jezelf toestaat gewoon blij en gelukkig te zijn?
Kijk eens waarover je je gezegend voelt. Hier en nu.
Verlangen naar iets of iemand is menselijk, vermenselijkt en verbindt. Je blij, vreugdevol, gelukkig voelen met wat er is in het moment ervaar ik zelf als een zegening in mijn persoonlijk leven. Het betekent niet dat ik geen verlangens ervaar.
Alles wat zich duidelijk laat ontvouwen ervaar ik als iets magisch en wonderbaarlijk. Als iets niet werkt, weet ik dat er een verborgen zegening achter schuilt. En ook dat wordt door de tijd heen duidelijk.
We dragen zelf de verantwoordelijkheid om aan te nemen wat zich aanbiedt. Dankbaar geluksmomenten in het hier en nu delen.

Inspirerende warme hartegroet
Mieke Box 49
www.miekecoigne.com