Wat zijn chakra’s

Wat zijn chakra'sWat zijn chakra’s, waar bevinden ze zich in ons lichaam , welke functie hebben ze en hoe kan ik deze openen .

We beginnen bij de Wortelchakra :
Ligt tussen het stuitbeen , deze chakra legt de verbinding tussen mens en aarde en vanuit deze chakra wordt de basis gelegd tussen lichaam , aarde en hoe de wereld zich beweegt .
Hoe kan men deze chakra openen : deze kan je rechtopstaand openen. Je toppen van je duim en wijsvinger tegen elkaar houden, ontspannen rechtstaan , voeten hou je op schouderbreedte , beetje (als het kan) door de knieën buigen en bekken iets vooruit . Hou je lichaam in balans , zodat je gewicht verdeeld wordt over je voetzolen . Laat je gewicht naar beneden zakken en herhaal het woord , Lammmmm , lammmmm , lammmmmmmm ………

Socraalchakra :
Bevind zich tussen stuit en navel , deze chakra is verbonden met de geslachtsklier- organen , heiligbeen , baarmoeder , nieren , bekken , bloedsomloop , blaas . Bij iemand waar deze chakra openstaat heeft een goed sexleven .
Hoe kan men deze chakra openen: Je gaat zitten , handen in je schoot met palmen naar omhoog , bovenop elkaar . De linkerhand is onder . De toppen van de duimen raken elkaar , concentreer je op je onderrug en herhaal het woord, Vammmmmm, vammmmmm , vammmmmmm, ………

Navelchakra :
Ook mss beter gekend als zonnevlek , dit is een belangrijke plek in je lichaam om energie op te slagen . Een goed ontwikkelde zonnevlek geeft een goed (ik)gevoel. Is hij te sterk ontwikkeld = jaloezie, machtswellust en overdreven ambitie , te weinig ontwikkeld = onzekerheid en zelfmedelijden , ook de spier en spijsvertering. Hoe kan men deze chakra openen : Hou je handen voor je buik , laat de vingers
elkaar bij de toppen raken en laat ze van je af wijzen , het is belangrijk dat de vingers recht gehouden worden . Concentreer je op het gebied van de chakra en ruggengraat en herhaal het woord , Rammmmmm , rammmmmm , ……….

Hartchakra :
Deze verbindt de onderste drie met de bovenste drie chakra’s . Is het energetisch centrum van medeleven, liefde , geborgenheid en menselijkheid. Geen goede hartchakra zorgt voor hart en ademhalingsproblemen .
Hoe kan men deze chakra openen : je gaat in kleermakerszit zitten, laat de toppen van je wijsvinger en duim elkaar raken . Linkerhand op linkerknie , rechterhand op je borstbeen , concentreer je op je hartchakra en herhaal het woord , Yammmmm, yammmmm , yammmmmmm , ………

Keelchakra :
Vormt het klank en spraakcentrum in ons lichaam en helpt daarbij de ontwikkeling van het woordbewust zijn. Zit ook tussen het voelen en denken.
Hoe kan men deze chakra openen: Vouw je vingers aan de binnen-kant-zijde van je handen, zonder de duimen, laat de duimen elkaar raken bij de toppen en trek ze iets op en concentreer je op je keel en herhaal het woord , Hammmmm ,hammmmm , hammmmm , …….

Derde oog :
Zorgt voor oplettendheid . Levensenergie wordt opgeslagen in het derde oog .
Als deze openstaat kan je een hoger bewustzijn bereiken . Belangrijk ook voor een goede gezondheid .Hoe kan men deze chakra openen : Plaats je handen voor het onderste deel van je borst . De middelvingers zijn recht en raken bij de toppen en wijzen naar boven . De andere vingers zijn gebogen en raken elkaar bij de bovenste twee kootjes . De duimen wijzen naar je toe en raken elkaars toppen .
concentreer je boven het punt tussen je wenkbrouwen en herhaal het woord Ommmmmm , ommmmmmm , ommmmmmmm

Kruinchaktra :
Hangt samen met spiritualiteit en verlichting en heeft te maken met het streven naar hoger bewust zijn toestanden . Hiermee kan men de “grote ziel” bereiken .
Hoe kan men deze chakra openen : Handen voor de buik , laat je ringvingers naar boven wijzen en elkaar raken bij de toppen . Vouw de rest van je vingers met de linkerduim onder de rechter . Concentreer je op het hoogste punt van je hoofd en herhaal de klank Ngggggggggggg, nggggggggg , …….