Wedergeboorte

WedergeboorteWedergeboorte, Zo rond ons 40ste vindt er een overgang plaats naar een nieuw bewustzijn. Deze wedergeboorte gaat altijd gepaard met een groot verlies, met als gevolg onzekerheid, onrust, waarbij pijn, verdriet, een grote rol kunnen spelen. Op aards niveau voelt het alsof alles ons wordt afgenomen en ons leven in een diep dal terecht komt, waar we nooit meer uit gaan komen, althans dat is wat we denken. We maken deze wedergeboorte nog een keer mee, zo rond ons 80ste. De een kan door een heel diep dal moeten gaan, voor de ander kan de wedergeboorte minder heftig zijn.

Wat is de bedoeling van deze wedergeboorte? Als we het aards bekijken, betekent de wedergeboorte een verlies. Een verlies van bijvoorbeeld een baan, een partner, ziekte. Dat is wat wij zien, meemaken en ervaren. In ieder geval iets wat jou op je grondvesten laat schudden, je wakker schudt, waardoor jij naar binnen keert en je leven de revue gaat laten passeren. Dit nooit meer, zeg je tegen jezelf. Maar wat dan wel? Hoe anders, daar heb je nog geen antwoorden op. Op spiritueel niveau heeft de wedergeboorte een geheel andere betekenis. Het is nooit de bedoeling van het universum ons pijn te willen doen, maar wij mensen zijn hardleers en willen niet veranderen. Ook al voelen we dat datgene wat we doen, bijvoorbeeld ons werk niet goed voor ons is, blijven we zitten waar we zitten. We durven niet weg te gaan, want stel voor dat je geen geld meer hebt om alles te kunnen betalen. Als het universum ziet dat jij niet gelukkig bent, gaat het je een handje helpen. Kies jij niet zelf voor de verandering, dan doet het universum het voor jou. Hetzelfde geldt voor je relatie. Zit je niet op je plek, of durf je niet jezelf te zijn in de relatie, of cijfer je jezelf weg en je hebt dit niet in de gaten en je verandert zelf niets, dan staat het universum voor je klaar om je wakker te schudden. Het universum doet dit voor jou, om d eliefde voor jezelf te durven gaan omarmen.

De bedoeling van de wedergeboorte is dat je gaat kijken naar jezelf. Dat je leert bij te sturen. Dat je gaat leren te voelen wat goed voor jou is en daar niet meer voor wegloopt. Bijsturen als je voelt dat je leven niet de juiste richting ingaat. Dat je gaat kijken naar jezelf of je leeft vanuit de angst en daardoor verandering uit de weg gaat. Want het universum wil juist dat we niet leven vanuit de angst, dat we leven vanuit onze Kracht, vanuit de liefde voor onszelf. Als jij jezelf afwijst, niet belangrijk vindt, jezelf klein maakt in je relatie, op je werk, volgt er altijd een verlies.

Dit verlies heb je nodig om anders naar jezelf te gaan kijken. Veranderingen aan te brengen in je patronen, je gedrag, zodanig dat je erachter komt dat maar één ding telt in je leven. Jijzelf! Dat je jezelf accepteert zoals je bent, dat je meetelt, dat je niet om aandacht hoeft te vragen. Dat je er mag zijn, dat je jezelf liefde geeft, als eerste en dat je nog steeds klaarstaat voor anderen, alleen niet meer ten koste van jezelf. Je komt er achter dat een relatie met een ander niet zaligmakend is. Dat de relatie met jezelf het allerbelangrijkste is. Je ziet in dat datgene wat is gebeurd en je leven compleet overhoop gooide, nodig was. Dat jij het nodig had om jezelf te mogen vinden.

Een wedergeboorte neemt al snel 7 jaar in beslag en kan zich al ruim voor je 40ste aandienen, alleen je wilt het niet zien. Je bent er niet klaar voor om het te begrijpen. De wedergeboorte brengt je dicht bij jezelf, je leert jouw waarheid te spreken. Je hebt de lef dat te doen. En ondanks dat jouw waarheid voor anderen niet hun waarheid is en je daardoor wellicht mensen kwijtraakt uit je leven. Jouw waarheid is voor jou de waarheid. Je kiest voor jezelf. Je hebt de storm doorstaan. Je zult nooit meer zo diep in een dal terechtkomen. Je vind IK belangrijk. Je vind Jezelf belangrijk. Je leert door de wedergeboorte te voelen wat je voelt. Door goed te luisteren naar dat gevoel, doe je wat goed voor jou is en komt er nooit meer zo’n diep dal als waar je doorheen hebt moeten gaan.

En dan, dan zeg je dat rond ons 80ste er wederom een wedergeboorte volgt. Dat klopt, alleen je weet dat die komt en zal veel minder zwaar zijn dan de wedergeboorte rond je 40ste. Zit je nu in een diep dal, waar je dolgraag uit wilt en niet weet hoe? Ik vertel het je graag.

Liefs Claris box 53