Een ziel, een lijf en een jas

Een ziel, een lijf en een jasEen ziel, een lijf en een jas. Als ziel kom je op de aarde, daar omheen vormt zich een lichaam en er overheen een jas, waarbij je de zakken vult met kennis en ervaring. Meer is de mens eigenlijk niet. Meer heeft een mens ook eigenlijk niet nodig.

Was het maar zo makkelijk, dan zouden we ons leven een stuk makkelijker kunnen leven. Toch is dit de basis van je bestaan. Jij bent een ziel en niet je lichaam. Al denken we dat we een lichaam zijn. Vaak bevalt ons dat lichaam ons niet, wordt er druk aan gesleuteld. Weg puur natuur, en je ziel. Die vraagt zich elke dag af, wat is er toch mis aan mijn omhulsel. Daardoor maken we het ons als mens dus al zeer ingewikkeld. We accepteren het omhulsel van onze ziel niet. Die wijzen we af, we wijzen onszelf dus af. Waarmee we het leven ook weer nodeloos ingewikkeld maken.

Dan hebben we nog de jas, waarvan de zakken gevuld zijn met kennis en ervaring. Maar ook met overtuigingen en aannames. En vullen we ook nog heel veel in. En de zakken van de jas, vul je met name de eerste 7 levensjaren met ervaringen. Nog volledig onwetend van je bestaan. Van het lichaam. Dat komt allemaal later pas. Als je je meer bewust wordt van jezelf. Dan ga je ook kennis opdoen, om jezelf staande te kunnen houden op volwassen leeftijd. Of we dan een volwassen houding hebben, is de vraag. Waarmee we het leven weer nodeloos ingewikkeld maken voor onszelf.

Als we zouden weten dat we een ziel zijn en niet ons lichaam, zou er een aardverschuiving in ons denken en overtuigingen plaatsvinden. De behoefte aan ons lijf te sleutelen, mooier te maken, kleding te hebben waarmee we opvallen. Ons beter en anders voordoen, het zou allemaal wegvallen. We zouden ons er bewust van zijn, dat het lichaam de motor is, die de ziel op het aardse in leven houdt. We zouden het lijf veel meer gaan koesteren. Beter voor gaan zorgen, omdat we dan bewust zijn van onze prachtige ziel.

De jas die we vervolgens aantrekken, zouden de zakken met hele andere dingen zijn gevuld, dan waar ze nu mee worden gevuld. Je zou als kind al vroeg bewust van zijn wat echt belangrijk is in het leven. In plaats van wat er nu gebeurt, er veel later achter komen en inmiddels met een jas rond te lopen, die je helemaal niet bevalt. En dan, die jas inruilen voor een jas die wel past.

Dat is een hele lastige en pittige tijd. Maar gelukkig staan de mediums en paragnosten van Mediumvisie dag en nacht voor je klaar. Om jou te helpen en inzichten te geven. Om te gaan begrijpen dat je een ziel bent, het lichaam niet anders dan een motor en de jas destijds is gevuld met zaken die niet kloppen.

Het loslaten van die jas, dat is het allermoeilijkste. Maar je ontkomt er niet aan, zal een paragnost van Mediumvisie je vertellen. Dit is de spirituele manier van in het leven staan. Waarbij je je terdege bent van je ziel. En als je die ziel kunt zien, dan valt alles in het aardse leven ineens op zijn plaats.

Wacht even, zeg je dan tegen medium Eva van Mediumvisie. Ik zie het nu heel helder voor mij. Ik ben altijd bezig geweest me druk te maken over mijn uiterlijk, over anderen. Of ik wel leuk en goed genoeg was. Ondertussen deed ik mijn eigen ziel pijn en te kort. Net alsof die niet bestond. Nu weet ik beter medium Eva van Mediumvisie. Jouw visie op het leven heeft mij in laten zien, dat gericht zijn op je buitenkant, je je eigen ziel eigenlijk pijn mee doet.

Dat de jas die ik heb aangetrokken in mijn jongste jeugd, vol zit met rommel. En al die rommel mij weerhoudt om mijn eigen leven te leiden. Dat zal medium Eva van Mediumvisie alleen maar beamen.

En het mooie is, je bent er achter gekomen, na veel verdriet, pijn en teleurstelling. Je begreep echt niet wat je toch fout deed. Nu weet je, je deed niets fout, je keek verkeerd, dacht verkeerd. Nu ben je trots met jezelf, met je lichaam, dat koester je en zorg je goed voor. En je jas!

Die jas is spiksplinternieuw. Je kijkt regelmatig in de zakken of die zich niet weer vullen met rommel. Dat nooit meer.