Welke liefdestaal spreek jij?

Welke liefdestaal spreek jij?Soms hebben we in een relatie het gevoel dat we niet begrepen en/of gehoord worden. Onze partner voldoet qua gevoel niet aan onze diepe wensen van erkenning. Hoe kan dit nu vraag je je wellicht af. In het begin was het allemaal zo leuk en nu lijkt het wel of we elkaar niet meer begrijpen.Dit fenomeen kan onder andere komen dat jullie niet dezelfde liefdestaal spreken.

In de liefde zijn er 5 talen die je kunt spreken om jou liefde voor de ander te laten blijken. Je hebt de hoofdliefde en daarnaast spreek je vaak nog een tweede taal waardoor je je ook geliefd kunt voelen door je partner.

1.Tijd en aandacht
je vindt het heel fijn om veel tijd met je partner door te brengen. Veel leuke dingen samen met je doen, hij of zij moet echt oprecht naar je luisteren en er ten alle tijden er voor je zijn.

2. Lichamelijk aanraking
Dit heeft niet te maken met alleen intimiteit, maar aan de behoefte van een knuffel, hand in hand lopen, even over je rug wrijven, een kus krijgen, kortom de je wilt aangeraakt worden.

3. Kadootjes geven/krijgen
Dit heeft niets te maken met materialisme. Dit heeft alles te maken met attendheid en het willen voelen en laten voelen dat jij en de ander het waard zijn om te ontvangen en te geven.Dit is een blijk van waardering.

4.Positieve woorden
Je wilt heel graan complimenten ontvangen en horen hoe mooi, lief en goed je bent.Graag hoor je je partner dan ook zeggen dat hij van je houdt.

5.Hulpvaardigheid
Je wilt graag dat er dingen voor je gedaan worden. Dit kan zijn van stofzuigen, de boodschappen doen, een kopje koffie inschenken, de was ophangen tot het regelen van financiën. Je partner moet alles doen om jou lasten te verlichten.

Als je als partner niet dezelfde liefdestaal spreekt dan jijzelf kan dat grote frustraties opleveren in de relatie. Je begrijpt elkaar niet en er kunnen verwijten naar elkaar worden gemaakt wat zelfs tot het beeïndigen van de relatie kan leiden.Je partner voldoet namelijk niet aan jou verwachtingen.

Verwachtingen in een relatie hebben naar de ander toe kan heel verwarrend en teleurstellend zijn. Zeker als je partner een andere liefdestaal spreekt dan jij.Verwacht daarom ook minder van je partner en wees wat minder goedgeefs. Als je verwacht wat je geeft terug te krijgen kom je vaak van een koude kermis thuis. Niet iedereen is hetzelfde als jij. Leer daarom wat de liefdestaal van je partner is en maak je partner attent op het feit welke liefdestaal jij spreekt.Hiermee kan heel veel frustratie voorkomen worden.

Als beide partners weten welke liefdestaal er gesproken wordt, zal de relatie veel aangenamer verlopen en zal er minder miscommunicatie en irritatie zijn.

Ga aan de slag met jou liefdestaal en creëer een betere en liefdevollere relatie met begrip en rust.

Angie box 32