Zolang ik angst heb

Zolang ik angst hebZolang ik angst heb, kan ik iemand niet op de juiste manier liefhebben. Ze komt er zelf achter, na een lang gesprek met een medium op de spirituele hulplijn Top-Paragnosten, dat ze zelf angstig is om zich volledig te geven in de relatie waar nu zoveel aan de hand is. Ze ziet in dat ze door haar eigen angsten niet iemand kan liefhebben.

Als medium wens je maar een ding, al je cliënten het geluk van de wereld. Een leven waarin rust de boventoon voert, een liefdevolle relatie aanwezig is en zorgen hun deuren voorbij gaan. Want diegenen die een medium opzoeken, die hebben zorgen. Zorgen vaak om de liefde, of over geld, een baan die ze kwijtraken. Of hun partner weer terugkomt. Of hun partner vreemdgaat.

Allemaal vragen waardoor ons leven van het en op het andere moment compleet van op zijn kop kan staan en heel veel impact heeft op de cliënt. Als medium kunnen we de zorgen niet oplossen. We kunnen wel meeleven, de toekomst voorspellen en inzichten meegeven om de rust in zichzelf weer terug te vinden.

Als de cliënt tijdens het gesprek zelf tot een bepaald besef komt, weet je als medium, ik heb mijn werk goed gedaan. Ze kan nu verder aan de slag met verwerken van het verdriet, keuze maken en vooruit kijken.

Deze cliënt zag ineens heel duidelijk in door het gesprek met het medium wat angst allemaal met haar doet. Ze vind te snel iemand al leuk. Ze kijkt niet of deze man voor haar de juiste is. Ze wil hem, dat is wat telt. Ze levert zichzelf in, dat ziet ze nu ook. Ze ziet ook dat ze door angst te hebben, hem kwijt te raken, zich niet gelijkwaardig aan hem opstelt. Ze heeft veel te veel toegegeven, en gedacht dat hij daar wel blij mee zou zijn. Nu blijkt dat hij veel liever had gehad dat ze haar eigen dingen was blijven doen.

Dat heeft hij uiteraard ook niet gezegd, maar ze hebben ook niet naar elkaar gekeken en gevoeld of ze wel op de goede weg waren. Dat zie je ook niet als je leeft vanuit de angst. Dan heb je iemand lief, maar je weet eigenlijk niet waarom je die persoon lief hebt. De reden kan wel zijn dat je bang bent alleen te blijven. Bang bent dat wat je nu hebt, weer kwijtraakt en vaak is dat ook het geval.

Mooi om erachter te komen wat angst met je kan doen en dat je dan eigenlijk niet in staat bent een relatie in stand te houden. Een relatie vraagt om twee personen die zichzelf zijn, door angst ben je niet jezelf.

Door angst durf je niet alles zomaar te zeggen. Je wikt, je weegt, je slikt in, je stapelt op, je laat dingen gaan, net zolang totdat alles wat je hebt ingeslikt er een keer uitkomt. Je bent jezelf niet geweest en het was vele malen beter geweest dat in een relatie wel te zijn. Want als angst je in de greep heeft, kwam deze cliënt achter, geef je de ander eigenlijk een vrijbrief om te doen en te laten wat die wilt. Geef je de ander alle ruimte en heb je zelf geen ruimte. Je bent lief, je bent aardig, je staat klaar, maar met de ander echt in gesprek gaan. De ander aangeven wat je zelf belangrijk vindt, dat doe je niet.

Je ondermijnt zelf deze relatie, omdat je alles maar accepteert. Als je de ander niet aangeeft wat je wel en niet accepteert, weet de ander dat ook niet. En zo gaan veel relaties ten onder, omdat we bang zijn en om die reden te veel toegeven en maar hopen dat de ander ons leuk blijft vinden en bij ons blijft.

Tijd voor een grote verandering, de angst in jezelf de baas worden. Dat samen gaan aanpakken met een medium of paragnost van Top-Paragnosten. Je wilt iemand toch op de juiste manier liefhebben?

Medium Clarisa
Top Paragnosten