Afgaan op de woorden van een ander, is dat slim?

Afgaan op de woorden van een anderAfgaan op de woorden van een ander, is dat slim? Als ons iets overkomt, of we staan voor een groot dilemma, is het mens eigen daar anderen bij te betrekken. We zijn dan ook vaak zo verstrikt geraakt in het drama of we overzien het gewoon even niet meer, dat we een ander nodig hebben om het beeld weer even helder te schetsen.

Gelukkig zijn daar spirituele hulplijnen waarvan Top-Paragnosten een van de betere is voor waar je consulenten kunt vinden die dag en nacht voor je klaarstaan en je graag van een goed en gedegen advies voorzien. Klakkeloos een advies van een ander overnemen, niet doen.

Ook al voelt een advies die je krijgt, van wie dan ook, zelfs van een medium of paragnost, heel goed. Zorg er altijd voor dat jijzelf voor de volle 100% achter de beslissing en de keuze staat. Doe je dat niet, dan kun je achteraf spijt hebben en is het vaak te laat.

Van belang is dat ieder volwassen mens zijn eigen keuzes maakt en daarin zijn verantwoordelijkheid pakt. Hoe moeilijk een situatie ook is, jij moet er zelf doorheen en uitkomen. Je kunt te rade gaan bij anderen, ze kunnen je helpen, ze kunnen hun mening geven, of goede raad. Uiteindelijk ben jij degene die de knoop moet doorhakken.

Als je onzeker bent, niet stevig in je schoenen raakt, kun je ook snel emotioneel uit balans raken. Bij het minste of geringste kun je op tilt slaan en niet weten hoe je het moet gaan oplossen. Je voelt je direct onmachtig, net of alle energie uit je lijf wegtrekt, lood in de schoenen, een koppie dat gaat hangen, en een slapeloze nacht waarin je veel piekert.

Je weet het niet meer en belt met jan en alleman, dat je daardoor nog meer in de war kunt raken, is logisch. Zoveel mensen, zoveel meningen en inmiddels een paar uur verder, tolt je hoofd en weet je het helemaal niet meer.

Aan de ene kant is het raadplegen van anderen, een goed middel om de situatie van diverse kanten te bekijken, maar neem echt zelf de beslissing. Een weloverwogen beslissing. Als medium krijg je mensen aan de telefoon, die je vragen, moet ik wel of niets iets gaan sturen, een berichtje. En als ik dat berichtje stuur, hoe zet ik dat dan neer, wat schrijf ik.

Als je dit moet gaan vragen aan een medium, wat mag hoor en ze helpen je heel graag de Top paragnosten, alleen bedenk dan ook, jongens wat is er met mij aan de hand. Ik sta nooit met zo’n mond vol tanden, als ik niet meer helder kan nadenken wat ik wel en niet zou moeten doen en zelfs niet meer de woorden kan bedenken om op te schrijven, is het misschien wel tijd om een pas op de plaats te doen en alles van je af te zetten.

Als je dat doet, een pas op de plaats, je gedachten gaat verzetten, zul je zien, dan wordt het ineens voor je meer behapbaar en krijg je vanuit rust zelf de ingevingen binnen. Want elk volwassen persoon zou je van mogen verwachten dat die zijn eigen boontjes wel kan doppen.

De praktijk wijst anders uit en natuurlijk kunnen er situaties zijn dat je er zelf even niet meer uitkomt, maar probeer ook jezelf hierin te ontwikkelen. Te groeien, emoties in balans te krijgen, niet overal meer direct angstig en paniekerig bij te voelen.

Zorg er voor dat niemand jou de macht kan ontnemen. Gebeurt het wel, wees dan heel duidelijk naar die ander, dat vinden we vaak moeilijk. Omdat we dan weer bang zijn de ander kwijt te raken, of te hard te zijn.

Duidelijk zijn is niet hard zijn, het is heel goed aangeven wat voor jou belangrijk is.

Medium Clarisa