Als je goed doet voor een ander

Als je goed doet voor een anderAls je goed doet voor een ander, zegt dat niet dat een ander ook goed doet naar jou. Laten we toch eens afstappen van het idee, dat goed doen voor een ander, een ander automatisch ook goed doet naar jou. Waarbij het zelfs nog maar de vraag is, wie weet doet de ander het wel goed, maar zie jij het als verkeerd.

Een mooi voorbeeld hierbij. Jij nodigt je schoonouders uit om te komen eten, vanwege de verjaardag van een van je kinderen. Je wilt rekening met ze houden en om die reden vraag je, wat willen jullie eten.

Je denkt hiermee goed te doen. Als antwoord krijg je terug, maakt niet uit hoor, doe maar iets eenvoudigs. De manier waarop jij dit antwoord interpreteert kan zomaar negatief zijn. Nou zeg, doe ik iets goed voor jullie en dan krijg ik zo’n antwoord terug.

Ik doe het schijnbaar nooit goed in jullie ogen. Is dit echt zo! Of kijk je met een bepaalde bril naar het antwoord? Dat je zelf niet lekker in je vel zit en een ander antwoord had verwacht. Maar mag je een antwoord verwachten? Zit daar wellicht de adder onder het gras.

Daarbij komt, als je iets goed doet voor een ander, moet een ander dan iets goed terug doen? Is dat wat we normaal zijn gaan vinden? Wat is dan de reden dat jij iets goed doet voor een ander? Omdat je ook iets goed terug wilt ontvangen!

Zijn we als mens bezig om iets goed te doen en dan automatisch vinden dat de ander ook iets goed terug moet doen? Geef gewon altijd vanuit je hart, ongeacht wat je er voor terugkrijgt. Dat is liefde, dat is echt en oprecht.

Wellicht zijn we misschien wel helemaal niet meer echt en oprecht! Zijn we dat ooit geweest? Zijn we als mens aan het afdwalen om iets goed te doen en zit daaronder dan een bepaald gevoel, dat een ander dat dan ook moet doen.

Hierdoor verhard de maatschappij. Iets doen om ook iets terug te krijgen. Blijft dat uit, of is datgene wat je terugkrijgt, niet bevredigend genoeg. Ja, dan laten we dat die ander wel even weten en merken.

Liefde, we zijn er zo naarstig naar op zoek, maar we weten eigenlijk helemaal niet wat het nou daadwerkelijk is. De verharding die we ervaren, ontstaat, doordat we veel te veel zijn gaan leven met verwachtingen.

Zoals ik het doe, is het goed. Zoals jij het doet, is het fout. Je zult het moeten doen, zoals ik het doe, anders barst je maar. Of ik vertrek, of ik verbreek de relatie. Zo staan we tegenwoordig in het leven. Met begrip dat ver te zoeken is.

Iets doen voor een ander, hoort puur vanuit je hart te komen, zonder enige bijbedoeling. Zit die er wel onder, zal de allesomvattende liefdekracht je iets laten voelen, geeft een medium van Top-Paragnosten aan.

Die gaat jou een teleurstelling geven. Die teleurstelling ben jij niet gelukkig mee, je had toch iets goed gedaan. Waarom krijg ik dit er dan voor terug? Je hebt iets gedaan, met een intentie er onder. Om een compliment te krijgen. Aandacht, een paar mooie woorden.

Dit alles is geen liefde, het is in feite vragen om geliefd te worden. Dat heb je helemaal niet nodig. Jij bent liefde!