Als jij goed bent voor mij, ben ik goed voor jou

Als jij goed bent voor mij, ben ik goed voor jouAls jij goed bent voor mij, ben ik goed voor jou. Eigenlijk een hele simpele redenering, “Als jij goed bent voor mij, ben ik goed voor jou.” En zou ook heel logisch zijn, als we zo in het leven zouden staan. Maar, de mens leeft niet zo, de mens leeft vaak andersom. Ik ben goed voor jou en ik hoop dat je dan ook goed bent voor mij. Zo beredeneren de meesten.

Zie je dat je brein het wel kan bevatten, maar je qua gedrag en gedachten het andersom doet. Dat we het lastig vinden om zo naar anderen te kijken. Dat we, zodra we iemand ontmoeten, vaak direct starten met geven en niet goed kijken of de ander ons ook iets zal gaan geven.

Ik zeg bewust niet, kan gaan geven. Ieder mens kan namelijk geven, sterker nog, diegenen die hulpbehoevend zijn en dus misschien niet in de mogelijkheid zijn te geven, geven vaak nog meer dan iemand die niet hulpbehoevend is.

Waarom is dit zo belangrijk eigenlijk. Als je het zo niet zou doen, doe je jezelf te kort, kom je bedrogen uit. Tref je mensen die misbruik van je maken. Het klinkt in de praktijk allemaal heel erg mooi. Ik geef, omdat ik wil geven, maar geen mens houdt dit vol. We hebben de liefde en warmte en genegenheid allemaal nodig, jij ook en als jij alleen maar geeft, dan geef jij anderen geen ruimte jou liefde warmte en genegenheid te geven. Daarmee doe je jezelf dus te kort.

Jezelf te kort doen, ontstaat dus door goed te zijn voor anderen, en anderen toe te laten die niet goed zijn voor jou. Dat doe jijzelf, dat kun je anderen dus niet in de schoenen schuiven en je gaat het alleen maar krijgen als je de regel gaat hanteren, “Als jij goed bent voor mij, ben ik goed voor jou.”

Als je dit blog leest, kan de gedachte opkomen, ja maar dan vraag je dus iets terug voor iets wat je voor anderen doet. In feite wel, en daar is niets mis mee. Als jij alleen maar geeft en je vraagt er niets voor terug. Wat zeg je dan met al dat geven tegen anderen?

Maak maar misbruik van mij hoor, ik blijf toch wel geven. Gebruik mij maar hoor, ik vind alles goed. Geen enkel mens vindt alles goed, jij ook niet. We hebben allemaal op zijn tijd liefde van een ander nodig, we kunnen niet zonder.

En om die reden, draai het eens om. Ga heerlijk achterover liggen leunen en doe eens helemaal niets. Doe alleen dingen voor jezelf en ga dan eens kijken of er iemand komt, waar jij altijd voor klaar staat. Of die je opzoekt, je iets komt brengen, of vraagt, hé ik hoor je niet meer.

Als de berg niet naar Mohammed komt, moet Mohammed naar de berg, een uitdrukking die hier op van toepassing is. En betekent, als de mindere niet naar de meerdere komt, zal de meerdere wel naar de mindere moeten gaan. Zie je dat je minder opstelt, door altijd klaar te staan en alleen maar te geven.

Probeer het gewoon eens uit en kijk hoe jij je er zelf bij voelt. Word je onrustig, voel je je schuldig, kun je niet tegen de druk, de stilte, het niets doen. Dan zijn dat allemaal tekenen aan de wand, dat je te goed bent voor anderen en anderen niet voldoende goed voor jou.

In relaties zien we dit ook heel vaak terug. De vrouw die denkt te moeten zorgen voor die ander, omdat ze dan denkt dat haar partner wel zal blijven, als een soort van liefde, wordt dit gezien. Ze is bezig met zijn liefde te “kopen.” Dat realiseert ze zich niet, ze doet het uit liefde. Maar is dit liefde. Ze pakt de verzorgende rol, in plaats van de partnerrol en daar maakt ze zichzelf en haar partner op den duur niet gelukkig mee.

Gelukkig zijn online top paragnosten en online top mediums altijd stand by en binnen handbereik. Je kunt met ze in een handomdraai bellen op de betere spirituele hulplijn Top-Paragnosten.

Medium Clarisa