Assepoester

AssepoesterAssepoester, Iedereen kent het sprookje van Assepoester.
Sprookjes reiken veel dieper en vormen meer een metafoor. Oorspronkelijk waren sprookjes bedoeld voor volwassenen. Tot daar.
Assepoester liep weg van de prins en weet je waarom eigenlijk? Ze was eigenlijk bang voor afwijzing als hij zou ontdekken wie ze werkelijk was.
Maar de prins ging haar zoeken. En hij vond haar! Hij vertrok met haar naar een plek waar ze nog lang en gelukkig leefden.
Het Assepoestersprookje verwijst naar ons innerlijke proces. Het weglopen van onze eigen innerlijke, mannelijke energie en die energie staat voor leiderschap, kracht, dynamiek. Als vrouw gaan we op zoek naar de man buiten onszelf die deze kwaliteiten voor ons met zich meebrengt.
En dat werkt niet.
Geen enkele man kan de mannelijke energie vervullen voor ons. Het kan best een angstaanjagend gevoel aanwakkeren, maar het is een heilige plicht om onze vrouwelijke en mannelijke aspecten te verenigen in onszelf. Dan pas zijn we heel, één met ons totale wezen.
De gevolgen van het niet aannemen van onze mannelijke energie heeft als effect dat onze verwachtingen naar mannen onrealistisch kunnen zijn. Of de angst om ons niet compleet te voelen zonder een man overheerst ons leven.
In realiteit is het zo dat hoe meer we onze innerlijke mannelijke energie ruimte geven, hoe wijzer we worden in het kiezen van mannen als vrienden en/of metgezellen.
Het innerlijk proces kan best beangstigend zijn vanuit oude conditioneringen en programma’s, gebaseerd op het leven vanuit stereotypen.
Neem rustig de tijd om verbinding te maken met een symbool van je mannelijke zelf. Als dit onwennig of beangstigend voelt, vraag dan waarom het de behoefte ervaart om bedreigend te zijn.
Ik vul dit niet in voor jou. Vertrouw erop dat je te zien krijgt waarom het mannelijke deel in jezelf zich nog niet kan laten zien.
Kijk eens welke kwaliteiten je verbindt met de man buiten jezelf en op hoe jij die kwaliteiten in jezelf erkent en wellicht onderdrukt?
Het integreren van onze mannelijke kant en het verenigen van het mannelijke en vrouwelijke van onszelf, zorgt ervoor dat we meer vanuit innerlijk evenwicht handelen.