Automatisch schrift

Automatisch schriftAutomatisch schrift. Het gebeurt wel eens dat klanten me vragen wat automatisch schrift is, of dat geleerd of geoefend kan worden, en hoe zeker ze kunnen zijn dat boodschappen die ontstaan via dit kanaal te vertrouwen zijn.

Traditioneel gezien is automatisch schrift een vorm van mediumschap, waarbij informatie doorgegeven wordt door een ‘geest’. Er wordt informatie doorgegeven die relevant is voor degene die de informatie ontvangt of voor wie de informatie bestemd is. Informatie kan ook via andere hogere lichtwezens doorgegeven worden.

Als je zelf met automatisch schrift boodschappen wilt ontvangen, is het belangrijk het doel ervan te definiëren en je af te stemmen. Maak je geest ‘leeg’ en laat de wijsheid stromen. Je geest leegmaken is niet zo evident, omdat er onbewust verwachtingen zijn.

Neem rustig de ruimte om je voor te bereiden en een veilige sfeer te creëren.
Neem vooraf pen en papier bij de hand. Soms kun je een lichte tinteling in je armen of schrijfhand ervaren. Dit kan een teken zijn dat dit het juiste moment is om een boodschap te ontvangen. Je kunt de aanwezigheid vragen van je gids. Verklaar dat je uitsluitend het goede wilt dienen. Witte kaarsen symboliseren zuiverheid. Informatie heeft nooit een enige wanklank. Heel belangrijk om dit te onthouden.

Enkele richtlijnen als je voor jezelf oefent:
– Blijf rustig zitten met je pen en papier en stel in gedachten een vraag, wacht rustig af.
– Je voelt vanzelf aan als het klaar is om te schrijven. Ga door met schrijven tot je geen woorden meer in je hoofd hoort of tot je vanzelf stopt met schrijven.
In het geval er niets gebeurt, dan is dit wellicht niet het juiste moment. Forceer het automatische schrijven niet. Blijf even rustig zitten en kijk of er iets verandert.
Automatisch schrijven gaat veelal veel sneller dan bewust schrijven. En is doorgaans overvloedig die je in een zeer korte tijd neergeschreven hebt. Dat kun je bereiken nooit met bewust schrijven.
Je kunt automatisch schrift ervaren alsof je in een lichte trance bent.

Automatisch schrijven kan zich mettertijd gaan ontwikkelen op bijzondere wijze. Soms kun je het handschrift herkennen van een overleden grootouder of zelfs van iemand uit een andere tijd. Stel je voor dat je een museum hebt bezocht waarin beroemde handschriften tentoongesteld worden.
Met automatisch schrift kun je het onvoorspelbare verwachten.

De ‘geesten’ die informatie doorgeven zijn dus niet altijd dierbare overledenen, het kan veel en veel verder gaan als je in de kosmische geheugenbank delft.

Je kunt altijd de naam vragen, wie hij is, of het ene hogere wezen is of je eigen hogere zelf.

Mediumschap kent een zeer grote diversiteit en sommigen ervaren het niet als een nuttig instrument. Als dit bij jou past als doorgeefkanaal is dat prima. Is dat het niet, dan is daar geen oordeel over. Je bent niet minder ‘spiritueel begaafd’ als dit niet jouw ding is.

Warme groet
Mieke Box 49